Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Mersin, Kahramanmaraş,  Gaziantep, Kilis,Osmaniye, Hatay ve Adana’da sıcak hava dalgası beklendiği  uyarısında bulundu. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklığının bu  hafta mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği açıklandı.

Açıklamada, en yüksek hava sıcaklıklarının Mersin’de 37,  Kahramanmaraş’da 41, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde 43, Osmaniye ve Hatay’da 37,  Adana’da ise 39 dereceye çıkmasının beklendiği bildirildi.

Beklenen sıcak hava dalgasının neden olabileceği başta güneş çarpması  gibi sağlık problemleri ile zirai faaliyetlerde yaşanabilecek olumsuzluklara  vurgu yapılan açıklamada, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması da tavsiye  edildi.
Asfalt eridi
 
Hava sıcaklığının 37, deniz suyu sıcaklığının 28 derece olduğu Antalya’da, sahiller dolup taştı. Kentin dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı, insanların akınına uğradı. Yerli- yabancı binlerce tatilci sabahın erken saatlerinden itibaren sahili doldurdu. Araç trafiğinin yoğun olduğu çevre yollarında ise asfalt sıcaktan yumuşadı.

Bu arada Kahramanmaraş'ta dün ve bu gün gölgede 41 derece olarak ölçülen hava sıcaklığı güneşte 48-50 dereceye kadar çıktı.