Abdulhamithan Camii'nde gerçekleştirilen etkinliği, Abdulhamithan Camii Vakfı ile Saçaklızade Vakfı organize etti. Cami avlusunda düzenlenen iftara, vatandaşlar evlerinden yemek getirerek sofralarını Suriyelilerle paylaştı.

Her sofrada bir Suriyelinin olduğu iftarda, oruç açıldı. İslam dünyasındaki akan kanın durması için dua edildi. İlk kez yapılan bu etkinliğin Kadir Gecesi'nde de yapılacağı belirtildi. Camide birlikte akşam namazı kılan vatandaşlar, birbirlerine sarılarak İslam kardeşliğinin devam edeceği mesajını verdi.

Abdulhamithan Camii Vakfı Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın geçmişten beri mazluma destek verdiğini belirtti.

Şehir halkının geçmişte de sıkıntı çeken insanlara ev sahipliği yaptığını hatırlatan Şirikçi, "3 yıldan beri Suriye'de devam eden savaş nedeniyle ülkemizi gelen kardeşlerimizi evlerimize aldık, bağrımıza bastık ve ekmeğimizi paylaştık. Bu konuda hiç bir kaygımız ve endişemiz de yok" dedi.

Kahramanmaraş'ta 40 bin Suriyelinin bulunduğunu, bunların da genelinin "ehli namus" insanlar olduğuna dikkati çeken Şirikçi, şöyle devam etti:

"Suriyelilerin içinde yanlış insanlar ve Suriye'den gelmiş provokatörler olabilir. Onların temizlenip sınır dışı edilmesi emniyetimizin görevidir. Kahramanmaraş'ın yerlileri olarak dün bağrımıza bastığımız bu kardeşlerimizi bağrımıza basmaya devam edeceğiz. Biz Maraş'ın yerlileri, Suriyelilerin öz kardeşleriyiz. Onlar muhacir ise biz ensar olmaya razıyız."

Suriyeli Abul Gannam ise kardeşlik sofrasına katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. İftar sofrasının Suriyelilerle yapılmasının ayrı bir anlam taşıdığını söyleyen Gannam, İslam kardeşliğinin burada tesis edildiğini belirtti.

Cuma Arif de zor günde kendilerine kucak açan Kahramanmaraş halkına teşekkür ederek, iftar sofrasının kardeşliği pekiştirdiğini dile getirdi.

Türkmen olan Hasan İhvan da ramazan ayının güzel bir gününde Türk kardeşleriyle aynı sofrada oruçlarını açmanın hazzını yaşadıklarını ifade ederek, "Allah ümmeti Muhammed'in üzerindeki ateşi söndürsün. Filistin ve Suriye başta olmak üzere bütün İslam alemi üzerindeki ateş sönsün" diye konuştu.