Kahramanmaraş Adliyesinde 15 Temmuz Hain Darbe girişimi sırasında darbecilere karşı mücadele ederken şehit olan vatandaşlarımızı anmak için anma programı düzenlendi.

15 Temmuz Hain Darbe girişiminin yıldönümünde, menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimizin aziz hatırlarına hürmeten Kahramanmaraş Adliyesi kafeterya alanında 16 Temmuz 2018 günü saat:10.00 da düzenlenen anma törenine saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlanıldı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Cumhuriyet Başsavcısı İlker YAZICI “ 15 Temmuz gecesi Küresel güçlerin topyekün saldırıları karşısında, bu aziz milletin Çanakkale ruhunu yeniden canlandırarak, hain darbe girişimini püskürttüğünü, Milletin üzerine düşen görevi yaptığını, bu hain yapı ile mücadele etmek görevinin adli yönden Hakim ve savcılara verilmiş bir görev olduğunu, bu emanetin ağır sorumluluğu ile haklı ve haksızı ayırt edecek özverili çalışmalara bu güne kadar imza atan tüm Hakim, savcılar ve avukatların bundan sonra da aynı özveri ve gayretle çalışmalarını sürdüreceklerine inancının tam olduğunu,” söyledi.

Konuşmanın ardından Kahramanmaraş İl Müftülüğü görevlisi, imam Mustafa Avni ÇELİK’in Kur’an tilaveti ile yine İl Müftü yardımcısı Süleyman YAVUZ‘un duası akabinde anma töreni sona erdi.

Ayrıca açıklamada "Kahramanmaraş Adliyesi olarak aziz şehitlerinizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" denildi.