Kahramanmaraş'ta 21 Mart Down Sendromlular Günü münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Kent Meydanında buluşup balon uçuran Kahramanlar Offroad Kulübüyle birlikte şehir turu atan Down Sendromlular daha sonra Mehmet Akif Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser etkinliğinde doyasıya eğlendiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü  ve Kahramanmaraş Down Sendormu Derneği birlikte 21 Mart Down Sendromlular günü ndeniyle bir dizi etkinlik düzenlediler.

Başkanlığını Zeynep Nur Yerhan'ın yaptığı Kahramanmaraş Down Sendormu Derneği öncülüğünde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ilk etkinlikte kent meydanında Kısa adı Karof olan Kahramanlar Offroad Kulübü üyeleri Down Sendromlulara araçlarını tanıttılar. Meydanda birlikte balon uçuran Down Sendromlu çocuklar ve aileleri ile KAROF üyeleri daha sonra şehir turu attılar. Birbirinden şahane araçları inceleme fırsatı bulan çocuklar şehir turu atarak büyük sevinç yaşadılar.

Bu arada bir açıklama yapan Kahramanlar Offroad Kulübü Başkanı  Ömer Kundakçı konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “21 mart Dünya Down Sendromlular günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin yaptığı etkinliğe biz de bir katkıda bulunmak istedik. Bu kardeşlerimiz hem araçlarımızı yakından görme ve inceleme fırsatı buldular hem de gezerek şehir turu yaptılar. Çok ta memnun oldular. Onların yüzlerini bir nebzede olsa tebessüm ettirdiğimiz için mutluyuz” diye konuştu.

Engelliler Şube Müdürü Fatih Mehmet Akşam ise bu duyarlılıklarından dolayı Karoff üyelerine teşekkür ederek: “Karoff’cu arkadaşlarımız 20 araçla iştirak ederek çocuklara bir jest yaptılar. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

KAHRAMANMARAŞ DOWN SENDROMLULAR ETKİNLİĞİ FOTO GALERİ

Daha sonra Mehmet Akşf Ersoy Kültür Merkezi'ne geçen Down Sendromlu çocuklar ve aileleri Özgün konseriyle keyifli anlar yaşadılar.