Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle oluşan huzur ve güven ortamında somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, hazırlanan yasa tasarısıyla bu adımların hukuki alt yapısının oluşturulacağını aktardı.

Tasarının TBMM'de tamamlanarak yasalaşması halinde sürece büyük bir ivme kazandırılacağını savunan Doğan, Türkiye'nin artık terör belasında bir an önce kurtulması, huzur ve güven ortamının tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Doğan, paketin yaklaşık bir yıl önce Bakanlar Kurulu tarafından TBMM'ye sevk edilen kanun tasarısıyla birlikte artık hukuki bir sürec kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Paketi incelediğimizde genel olarak çözüm sürecini nihai noktaya eriştirmeyi hedefleyen bazı düzenlemelerin olduğu ve bu düzenlemelerin yapılmak istendiği anlaşılmaktadır.  Özellikle süreci idare edecek ve bu çözüm sürecinde çeşitli görüşmeleri yapacak kişilerin hukuki güvenceye kavuşturulması, süreci yönetecek insanların daha cesaretli ve daha dikkatli adımlar atmaları açısından çok önemlidir. Somut bir olgu olarak PKK yaklaşık 10 bin civarında insanla birlikte dağlardadır. Oradaki militanlar dağdan indirilmediği, sosyal topluma rantabilite edilmediği ve hayatın içinde yaşamaya başlamadığı müddetçe çözüm sürecinin nihayetlendirilmesi, huzur ve sükunet sağlanması mümkün değildir. Bu nedenle paket içerik açısından önem arz etmektedir. Büyük ülke olma idealindeki Türkiye'nin küresel aktör olabilmesi için mutlak suretle terör belasından kurtulması ve yarınlara daha güvenle bakması lazım." 

Türkiye'de barış ve huzur ortamının sağlanabilmesi, ülkenin 2023 ve  2071 hedefine ulaşabilmesi açısından kendi içerisindeki kürt sorunundan kurtulması ve buna nihai bir çözümün oluşturması gerektiğini dile getiren Doğan,  "AK Parti Hükumeti bu anlamda önemli bir insiyatif alarak  30 yılı aşan bir süreden beri çözülmeyerek kangren haline gelen 30 binin üzerende vatandaşın hayatını kaybetmesine, binlerce gencin hayatının baharında şehit düşmesine ve kanlarıyla toprağı sulamasına neden olan bu acı olayı bu düşük yoğunluklu savaşın sona erdirilmesi için büyük bir hamle başlattı" diye konuştu.

Doğan, yaklaşık 15 aydan beri artık ülkede şehit haberi duyulmamasının bile çözüm sürecindeki başarının en büyük kazançlarından birisi olduğunu sözlerine ekledi.