Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Danıştay'ın 146. kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmaya ilişkin, "Biz halkın iradesini vesayet altına almaya çalışan bu tür konuşmaları ve beyanatları doğru bulmuyoruz" dedi.

Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek mahkemelerde yapılan törenlerin "siyasetçiyi sindirme ve ayar verme mekanı" haline dönüştüğünü ileri sürdü.

Demokratik ilkeler gereği herkesin seçilmiş insanlara karşı saygılı olması gerektiğini ve halkın iradesine saygılı olunması gerektiğini düşündüklerini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Türkiye Barolar Birliği Başkanı, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada, avukatlığı, savunmayı ilgilendiren hususların çok dışında, idari yargıyı ilgilendiren hususların çok dışında açıklama ve değerlendirmelerde bulunmuştur. Bu açıklama ve değerlendirmelerin bir çoğu maksadını aşan eleştiri boyutunun ötesinde, adeta bir fırçalama, ayar verme, siyasetçiyi hizaya sokma niteliği taşıyan bir üslupla yapılmıştır. Bu tür açıklamaları tasvip etmiyoruz. Herkesin halkın iradesine saygı göstermesi gerektiğine inanıyoruz."

Doğan, Feyzioğlu'nun konuşmasını gündemde olan Avukatlık Kanunu'na ayırmasının daha uygun olacağı kanaati taşıdığını kaydetti.

Yüksek yargı törenlerinde, kürsüyü ve mikrofonu fırsat bilenlerin siyasetçileri terbiye etme yarışına girdiklerini dile getiren Doğan, Başbakan Erdoğan'ın tepkisinin haklı olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan demokratik ilkeler gereği halkın önüne konulan sandıkla halkı temsil etme yetkisini almış bir insandır. Bu nedenle Başbakan'a yapılan her türlü eleştiri boyutun aşan açıklamalar ve hakaretler halkın iradesine yapılmıştır. Biz halkın iradesini vesayet altına almaya çalışan bu tür konuşmaları ve beyanatları doğru bulmuyoruz."