Kahramanmaraş Barosu'na üye avukatlar, son günlerde güvenlik güçlerine yönelik artan terör saldırına basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Baro binası önünde toplanan avukatlar adına basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Vahit Bağcı, PKK terör örgütü mensuplarınca asker ve polise karşı düzenlenen saldırıların millet nezdinde derin üzüntüye yol açtığını belirtti.

Çözümün, 77 milyon insanın millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasından geçtiğini ifade eden Bağcı, "Son günlerde tırmanışa geçen ve güvenlik güçlerimizden masum vatandaşlarımıza kadar uzanan terör saldırılarına Dağlıca ve Iğdır’da yeni bir halkanın eklenmesi milletimizde derin bir üzüntü yaratmış, hain saldırı karşısında kahramanca vatan savunması yapan Mehmetçiklerimizden ve polislerimizden şehit olanlar yüreğimize kor düşürmüştür. Türk devleti ve milleti kendisinin asli hasletlerinden olan sabır ve engin tahammül gücü ile birlik ve beraberlik içinde hukuk çerçevesinde teröre ve teröristlere gereken cevabı verecektir. Şehit kanlarıyla sulanarak vatan yapılan bu topraklar her türlü terör ve saldırgan tutumun mezarı olacaktır. Çözüm 77 milyonun millet olma bilincini ve ruhunu tekrar tazeleyerek insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve adalet paydasında kucaklaşmasıdır." diye konuştu.

Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Bağcı, "Kahramanmaraş barosu olarak bu toprakları vatan yapma ve bu vatanı koruma uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimize son günlerde Dağlıca ve Iğdır başta olmak üzere yurdumuzun her köşesinde şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.