Kahramanmaraş Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde ihtiyaç sahibi 80 engelliye, akülü araç, işitme cihazı ve baston hediye edildi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Kent Konseyi okuma salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada,  engelli vatandaşların toplum yaşamına kazandırılması için her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi.

Engellilerin mutluluğunu kendileri için çok önemli olduğunu belirten Poyraz, şunları kaydetti:

"Engelli derneklerimizle ilişkilerimizi hep sıcak tuttuk. Bina istediler yardımcı olduk. Onlar bizim kardeşlerimiz. 'Bir engelli insan evinden çıkabilmeli, her türlü ihtiyacını görüp tekrar da evine dönebilmeli' anlayışıyla çalıştık. Bizden sonra gelecek arkadaşlarımızın da bunu devam ettireceğine inanıyorum."

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç ise engellilerin önündeki tüm engelleri kaldırarak standart bir yaşam sürmeleri için çalışacakları ifade etti.

Vicdanların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Erkoç, şöyle konuştu:

"Bugün de görüyorsunuz burada bir coşku var, sevgi var. Engelli kardeşlerimizle iç içe olduk. Onlar da hayata pozitif bakıyor. Kendilerinde büyük bir enerji gördük. Toplumun tüm kesimleri de bu enerjiyi coşkuyu görmeliler. Zaten toplum olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz. Hükümetimiz de bu noktada çok güzel çalışmalara imza attı, engelliler için gerekli imkanları oluşturdu. Biz de bu çalışmaları devam ettireceğiz."

Konuşmaların ardından işitme engelliler halk oyunları gösterisi yaptı, çeşitli kurslara katılanlara sertifikaları verildi.

Bu arada Suriyeli bedensel engelli Abdullah Selim akülü aracına kavuşmanın mutluluğunu zafer ve "Rabia" işareti yaparak gösterdi.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ile diğer ilgililer katıldı.