Kahramanmaraş'ta kar yağışı nedeniyle zor anlar geçiren vatandaşların Büyükşehir Belediyesine tepkisi dinmek bilmiyor. Kahramanmaraş'ta öğleye doğru başlayan kar yağışı nedeniyle akşam üzeri binlerce araç yolda kaldı. On binlerce vatandaş perişan oldu. Sürücüler araçlarını cadde kenarlarında bırakarak evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştılar. Bu arada büyük tepki çeken Büyükşehir arka arkaya yaptığı açıklamalarda çalışıyoruz mesajı verdi.

BÜYÜKŞEHİR ÖNCE  YOLLARI AÇIK TUTUYORUZ MESAJI VERDİ

Büyükşehir Belediyesi web sitesinden yaptığı açıklamada "Kahramanmaraş’ta etkili olan kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 210 araç ve 250 personel 11 ilçenin 1.023 arterinde trafik akışını yeniden sağladıklarını" yazdı. 

Ancak durumun Belediyenin yazdığı gibi olmadığı kısa sürede açığa çıktı. Zira akşam üzerri şehrin hemen hemen her yerinde binlerce araç yolda kaldı. Şanslı olanalr bir kaç kilometrelik yolu 3-4 saatte giderek eve ulaşırken, büyük bir kısım ise araçlarını yol kenarında bırakarak evlerine yürüyerek ulaşmaya çalıştılar.

TEPKİLER ÜZERİNE BELEDİYE YENİ BİR HABER YAPTI!

Vatandaşların tepkilerinin artması ve Belediyenin yolları açık tuttuk sözlerinin doğru olmadığının anlaşılması üzerine Belediye yeni bir haber yapmak zorunda kaldı. Büyükşehir Belediyesi ikinci açıklamasında "yolları açık tuttukları" iddiasından vazgeçti ve "Büyükşehir 210 Araçla Sahada" bşlığını kullandı. Belediye açıklamasında suçu kar lastiği kullanmayan araç sahiplerine attı.

İŞTE BELEDİYENİN O AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 210 araç ve 250 personelle sahada olan Büyükşehir Belediyesi, arterlerde kar küreme, tuzlama ve buzlama önleyici solüsyon uygulamaları gerçekleştiriyor. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Şehir genelinde kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirme ve arterleri açık tutma amacıyla çalışmalarımıza günün ilk saatlerinden itibaren devam ediyoruz. 210 araç ve 250 personelle sahadayız. Kar küreme, tuzlama ve buzlanma önleyici solüsyon uygulamalarımız devam ediyor. 7/24 çalışmalarımız sürecek” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca bu gibi hava koşullarında kış lastiği kullanımının hem vatandaş hem de ulaşım güvenliği için büyük önem arz ettiği belirtildi.

Vatandaşlar ise vatandaşları bir gün önce yoğun kar yağışına karşı uyaran Büyükşehir Belediyesinin kendisinin neden hazırlık yapmadığını sorgulayarak Belediyeyi suçlamaya devam ediyorlar.