Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi TÜBİTAK ile işbirliğine giderek ‘Hassas Alanlarda Gürültü Azaltımı’ konusunda çalışmalara başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Genel Sekreteri Züver Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda daha önce hazırlanan Çevresel Gürültü Azaltımı haritası doğrultusunda çalışmalar başlıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan sözleşme kapsamında “Kahramanmaraş İli Hassas Alanlarında Gürültü Azaltımı Alternatif Senaryolarının Geliştirilmesi Projesi” ismiyle anılan projenin ilk koordinasyon toplantısı yapıldı.

İlimizde “Hassas Alanlarda Gürültü Azaltımı” nı hedefleyen proje ile daha önceden TÜBİTAK’a hazırlatılan “ Çevresel Gürültü Haritası” dikkate alınarak mevcut şartlar ile ileriki dönemlerde yapılması planlanan proje ve işler de göz önünde bulundurularak mevcut çevresel gürültünün azaltılması için yapılması gereken işler ve çalışmalar tespit edilip,  kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirler tespit edilecek.

Proje kapsamında; Kahramanmaraş’ta stratejik gürültü haritaları hazırlanan yerleşim alanlarında çevresel gürültü açısından sıcak noktaların belirlenmesi ve gürültü azaltım senaryolarının geliştirileceği eylem planları hazırlanacak.

Gürültü azaltımı eylem planı ile ilgili çalışmalar Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda TÜBİTAK tarafında yapılacak.