Kahramanmaraş'ta karın kalınlığı 55, Adıyaman'da ise 50 santimetreye ulaştı. Kahramanmaraş'ta dünden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde yaklaşık 200 kırsal mahalleye ulaşım sağlanamazken, ormanlık alanlarda birçok ağacın ağırlığa dayanamayarak devrildiği görüldü.

Yüksek kesimlerde bir metre olarak ölçülen kar kalınlığı nedeniyle Kayseri-Kahramanmaraş kara yolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde başlayan ve gece devam eden yağışın ardından kar kalınlığının ortalama 55 santimetreye ulaştığı aktarıldı.

Aldığı tedbirler yetersiz kalan ve binlerce insanını perişan eden Büyükşehir Belediyesi en son yaptığı açıklamada suçu kar lastiği kullanmayan sürücülere atmıştı. Büyükşehir tepkilerin devam etmesi üzerine bu defa da kar kalınlığına sığındı. Meteorolojinin gün öncesinden uyarmasına rağmen yeterli tedbir almayan Büyükşehir Belediyesi son yılların en yoğun kar yağışının yaşandığını iddia ederek kendini aklamaya çalıştı.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerince ana yolların ulaşıma açık tutulması için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtilen açıklamada, "En son 2003 yılında merkezde 38 santimetre olarak ölçülen en yüksek kar, 19 Ocak 2022 itibarıyla ortalama 55 santimetreye ulaştı. Ekiplerimiz aralıksız çalışmalarına devam ediyor. Sorumluluk alanımızda herhangi bir aksamanın yaşanmaması için kar küreme, tuzlama ve buzlanma önleyici uygulamalarımız devam ediyor." ifadelerine yer verildi.