Vali Kocatepe, çadır kentte düzenlenen bayramlaşma töreni öncesi Suriyelileri kaldıkları çadırlarda ziyaret ederek, sıkıntılarını ve taleplerini dinledi. 

Kocatepe, bayramlaşma töreninin ardından yaptığı açıklamada, çadır kentte 11 ayda  951 Suriyeli çocuğun dünyaya geldiğini belirterek, Suriyeli vatandaşların bundan sonraki bayramlarını kendi ülkelerinde kutlamaları temennisinde bulundu.

Hükümetin Suriye'de barışın bir an önce sağlanması ve demokrasinin gelmesi için elinden gelen gayreti gösterdiğini vurgulayan Kocatepe " Yaklaşık bir yıldır Kahramanmaraş'ta bulunuyorsunuz. Devletimiz sizleri memnun etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. Birleşmiş Milletler'den gelen heyet buradaki imkanların dünyanın başka ülkesindeki çadır kentlerde olmadığını ifade ediyor. Çadırkent yönetimi olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ancak yine de çadırkent yaşam ortamının bir insanın yaşaması için uygun ortam olmadığını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Törene, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve çadır kent yetkilileri katıldı.