Darbe kalkışması sırasında Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Niyazi Ergüven'in cenazesi, uçakla memleketi Kahramanmaraş’a getirildi.

Şehit Niyazi Ergüven'in cenazesi, Gaziler Mahallesi’ndeki baba evinden helallik alındıktan sonra tekbirler eşliğinde tören alanına getirildi.
Ardından Şehit Niyazi Ergüven cenazesi Türkoğlu İlçesi'ndeki Asri Mezarlık önünde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine; Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil, İmran Kılıç, Mahir Ünal, Nursel Reyhanlıoğlu ve Uğur Dilipak, CHP İl Başkanı Esat Şengül, MHP İl Başkanı Süleyman Öner, şehidin babası İsmet, annesi, Seadet, kardeşleri Sema, Hüsne ve Mahmut Ergüven ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze töreni sırasında tabuta sarılan şehidin kardeşleri gözyaşları sel oldu. Şehidin ayakta durmakta dahi güçlük çeken babası İsmet Ergüven’i ise Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan teselli etti.

HABER FOTOĞRAFLARI

İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından ikindi vakti kıldırılan cenaze namazının ardından tekbirler ve dualar eşliğinde Asri Mezarlıkta toprağa verildi.
5 yıllık polis demokrasi şehidi 26 yaşındaki Niyazi Ergüven’in bekar olduğu 4 kardeş olduğu öğrenildi. Daha önce geçici görevli bulunduğu Diyarbakır Sur İlçesinde BTÖ ile mensuplarınca girilen çatışma esnasında bacağından ve kasık bölgesinden yaralanan Niyazi Ergüven’in GATA’da tedavisinin ardından taburcu olduğu öğrenildi.