Kahramanmaraaş'ta 29 Temmuz 2021 itibariyle orman yangını var mı? Şehrin batısından Kahramanmaraş'a doğru ilerleyen duman neredeyse şehrin tammaını kaplamış durumda. Havada çok yoğun bir duman ve yanık kokuus var. Peki Kahramanmaraş'ta yangın var mı?

Haber46 istihbarat birimlerinin edindiği bilgiye göre Kahramanmaraş'ta şu and aaktif bir yangın yok.

Kahramanmaraş'ı kaplayan dumanın Osmaniye, Kadirli, Kozan'da devam eden yangınlardan geldiği ifade ediliyor.

O bölgelerde devam eden yangın şiddetini gittikçe artırıyor. 

Osmnaiye'nin Kadirli ilçesindeki orman yangını kontrol altına alınmıştı. Ancak bugün öple saatlerinden itibaren yeniden alevlendi. Yangının dumanlarının Andırın ve Kahramanmaraş'a kadar geldiği görüldü.

OSMANİYE

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde de orman yangını ikinci gününde. Gece boyu karadan yürütülen söndürme çalışmalarına, sabah havadan destek verilmeye başlandı. Dereobası mevkisindeki yangın ise kontrol altına alındı.

ALEVLER MİLLİ PARKA SIÇRADI

21 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındıktan sonra bazı bölgelerde yeniden yükselen alevler, Karatepe Aslantaş Milli Parkı’na sıçradı.

Rüzgarın da etkisiyle hızla ilerleyen alevler, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi yakınlarına da ulaştı. Müze görevlileri tarihi eserlerin güvenli bir yere taşınması için çalışma başlatırken, itfaiye ekipleri de alevlerin müzeye ulaşmaması için mücadele veriyor.