Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kortej yürüyüşü düzenlendi. 

Valilik önünden Atatürk Meydanı'na kadar yapılan kortej yürüyüşüne, il protokolü ve kent halkının yanı sıra etkinlikler için kentte bulunan Ukrayna, Makedonya, Bosna Hersek, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile çeşitli illerden gelen folklor ekipleri katıldı.

Mehteran eşliğinde gerçekleşen yürüyüş sonunda Bosna Hersek ve Ukrayna ile Türkiye'den Ankara ve Trakya yöresi halk oyunları ekipleri gösteri sundu. 

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, yürüyüş sonrası düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ın işgalden kurtulduğu tarih olan 12 Şubat'ın, Anadolu'nun ruhunu yansıtan bir gün olduğunu söyledi. 

"Kahramanmaraş, Anadolu'nun bütün milli özelliklerini, milli manevi reflekslerini adeta haykırıyor" diyen Özkan, kurtuluş coşkusunu en iyi şekilde yaşana Kahramanmaraş'ın her yaştan insanına ayrı ayrı teşekkür ettiğini ifade etti. 

Özkan, bu ruhun yaygınlaştırılması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bunun bütün Anadolu'ya yayılması ve küresel düzeyde uluslararası çocukları da bu milli manevi ruha dahil etmek ayrı bir zenginlik. Biraz önce hem mehteran takımımız hem diğer faaliyet icra eden gruplar gerçekten bu ruhu fazlasıyla yaşattılar. Burada toplanan müthiş bir kalabalık var. Bu resmi protokol bayramlarının ötesinde gerçekten bir halk bayramı, bütün Kahramanmaraşlıların gönül verdiği, katıldığı, katkı sunduğu bir bayram." 

HABER FOTOĞRAFLARI

Yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Jandarma Komutanı Albay Timuçin Alper, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.