Kahramamaraş Emek Ve Demokrasi Platformu adı altında bir araya gelen İnsan Hakları Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Eğitim Sen Kahramanmaraş Şubesi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kahramanmaraş Şubesi, Ses Kahramanmaraş Temsilciliği ve Tarım Orman Sen Kahramanmaraş Temsilciliği İsrail'in Filistinlileri katliamını kınayan bir açıklama yaptı.

Kahramamaraş Emek Ve Demokrasi Platformu Bileşenleri Adıyla Yapılan Basın Açıklaması Şu Şekilde:

Emperyalist Amerika, Orta Doğu’nun kana bulanmasında başat rolünü üstlenmiş durumda. Yine halkları birbirine düşüren kararlarına bir yenisini daha ekleyerek tüm inançların ortak olarak kutsal saydığı KUDÜS ‘ü İsrail’in başkenti ilan ederek, Büyük Elçiliği ni oraya taşıması sonucu haklı olarak Filistin halkının protestosu ile karşılaşmıştır. Yıllardır Orta Doğu’nun şımarık ve Siyonist kafalı İsraili emperyalist Amerika’dan ve çevresindeki sessiz kalan destekçisi Müslüman ülkelerdenaldığı cesaretle Filistin halkının üzerine füzeler ve keskin nişancılarla saldırmış ve yıllardır yaptığı gibi yine bir katliam gerçekleştirmiştir. Halkların üzerine füze, bomba ve kurşun yağdıran katiller şunu bilmelidir ki; er ya da geç direnen halklar kazanacaktır. Elleri kanlı Amerika ve diğer emperyalistler ve bunların bölgedeki işbirlikçileri biliyoruz. Umut ediyoruz ki döktükleri kanda ve akıttıkları gözyaşlarında boğulacaklardır.

Ülkemiz yöneticilerine sesleniyoruz; İsrail Siyonistlerinin yaptıkları bu katliama sadece sözle ve hiçbir karşılığı olmayan tavırlar yerine bu katil İsrail yönetimine karşı somut pratik adımlar bekliyoruz. Bu katliamın sonucu da Mavi Marmara Katliamı gibi olmamalıdır. Sözlü kınamalar yerine pratik yaptırımlar uygulanmalı ve İsrail yaptığının bedelini ödemelidir. Emekçi halkların üzerlerine kan kusan katiller yaptıklarının sonucunu mutlaka görmelidir.

Yıllardır Emekçi Filistin Halkına ve bölgedeki diğer halklara yönelik Emperyalist ve onların uşağı devletlere bir kez daha sesleniyoruz elinizi orta doğudan çekin, siz katliamcıları lanetliyoruz.

Başta Filistin olmak üzere tüm emekçi halkların yanında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi açıkça ilan ediyoruz.