İl Emniyet Müdürlüğü havaların ısınması nedeniyle olası hırsızlık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, havaların ısınması, sıcak ve güneşli yaz günlerinin gelmesi ile birlikte, kapı ve pencerelerin açılacağını, hırsızlık olaylarının olmaması için alınacak basit tedbirlerle üzücü ve telafisi mümkün olmayan olayların önüne geçileceği belirtildi.

Özellikle birinci ve ikinci kattaki evlerde balkon kapıları, pencereler ve giriş kapılarının sağlam ve demir parmaklıklı olmasına dikkat edilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada vatandaşlardan yaptıracakları korkulukların tırmanmaya elverişli olmaması, zemin kat ve birinci katta ikamet edenlerden pencere ve balkon kapılarını kapatmaları, geceleri cep telefonu, cüzdan gibi  eşyaların elbise üzerinde bırakılmaması istenildi.

Vatandaşlardan araçlarını park ettikleri yerlerde araç içerisinde çanta, paket ve değerli eşyalarını dışarıdan görülebilecek şekilde bırakmamalarını, araçlarının kapılarını kilitledikten sonra kontrol ederek kilitli olduğundan emin olmalarını, motosiklet ve bisiklet gibi araçlarını mutlaka direksiyon kilidi, teker kilidi ile sabit bir yere kilitlemelirinin tavsiye edildiği açıklamada, ayrıca şunlara yer verildi:

"Havaların ısınması ile vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdikleri piknik ve ormanlık alanlarda yangına sebebiyet vermemeleri için ateş yakmamaları hususunda vatandaşlarımızın duyarlı davranmaları gerekmektedir. Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte şehrimizde başlayan nişan ve düğün merasimlerinde bazı kişilerin havaya silahla rastgele ateş etmesi sonucu can kaybı ve yaralanmaların meydana gelebileceğinden dolayı, sonucu vahim olayların olmaması için, düğün ve nişan törenlerinde, araç konvoylarında silah kullanılmaması gerekmektedir. Bu tür olaylar görüldüğünde vatandaşlarımızın 155 polis imdat hattına bilgi vermesi halinde gereği mutlaka yapılacaktır. Silah kullanan şüpheli şahıslar yakalanarak gerekli adli ve idari işlem uygulanmaktadır" denildi.