İçişleri Bakanlığı'nın son atama kararıyla Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ümit Yaşar Adalar, görevine başladı.

Adalar, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2007 yılından 2014 yılına kadar polis başmüfettişi olarak Ankara'da görev yaptığını, son kararnameyle Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne atandığını anımsattı.

Kendisine tevdi edilen bu görevi layıkıyla yerine getirmek için tüm gayretleriyle çalışacaklarını ifade eden Adalar, "Görevi bizden sonrakilere devredene kadar elimizden geldiğince bütün bilgi deneyim ve tecrübemizle görev anlayışımızı perçinleyerek görevimizi ifa etmeye çalışacağız. Bu bağlamda vatandaşlarımızın, Kahramanmaraş halkımızın desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var" diye konuştu.

Öte yandan Emniyet Genel Müdünlüğü emrine alınan eski Emniyet Müdürü Metin Aşık da törenle uğurlandı.

Aşık, Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polis memurları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlarla vedalaştı. Aşık, yaptığı açıklamada, yaklaşık 17 aydır görev yaptığı Kahramanmaraş'ta çalışma şansını bulmanın kendisi için onur ve gurur verici olduğunu belirtti.

Görevi süresince bir çok konuyla ilgili çalışmalar yaptığını, düzenlenen huzur toplantıları ve ikili diyaloglarla sürekli toplumun içerisinde olmaya çalıştıklarını belirten Aşık, "Bizim tek görevimiz var o da toplumun huzurunu sağlamak. Bu huzuru sağlarken huzursuzluğa sebep olmadan, daha sağlıklı, daha sıcak, kimseyi kırmadan ve dökmeden görev yapalım dedik. Bu gün de bu görevi yoğun bir teveccühle devrediyorum" dedi.