Aşık, Mado Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, 1 ay önce göreve başladığını ve birlik ve beraberlik içerisinde kentin huzuru ve güvenliği için çalışacaklarını belirtti. 
     Bölgeyi ve halkı tanıma çalışmaları kapsamında 9 ilçeyi ziyaret ettiğini hatırlatan Aşık, şunları kaydetti: 
     ''Her zaman arkadaşlarıma 'vatandaşa, dilinizle ve söyleminizle ceza yazmayın' uyarısında bulunuyorum. Çünkü bizler bütün ekibimizle birlikte bu kent için varız. Polisin asli görevi suç olmadan suçu önlemektir. Polis olarak önleyici hizmetini en üst seviyeye çıkartmak zorundayız. Ben takım oyununu severim. Çok değerli Kahramanmaraş halkı ve basının desteğiyle suç ve suçluya karşı birlikte hareket edeceğiz. Kentin huzur ve güvenliği için gece gündüz demeden çalışacağız.'' 
     Basın-emniyet ilişkisi hakkında görüşlerini dile getiren Aşık, ''Basın haber üretmek zorundadır. Bizde yaptığımız çalışmaları halkımıza anlatmak için basınızla birlikte çalışacağız'' dedi. 
     Aşık, ilkeler doğrultusunda hareket ederek vatandaşa hizmeti her zamankinden daha iyi noktaya taşımanın azmi içerisinde olacaklarını ifade etti. 
     ''155 Polis İmdat'' hattını önemsediklerini ve bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Aşık, ''Toplumun huzuru için ihbar hattını vatandaşlarımızın kullanmasını istirham ediyorum. Bu hat iyi kullanılması gerekir. Bu hat vatandaşın huzuru için vardır'' şeklinde konuştu. 
     Kentte son günlerde kaçakçılık olaylarına karşın etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Aşık, bu çalışmalarda tempoyu daha da artıracaklarına dikkati çekti. 
     Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Aşık şöyle devam etti: 
     ''Kahramanmaraş'ı saklı bir kent olarak gördüm. İlçeler arasındaki kilometre farklarına rağmen Kahramanmaraş, şehirleşmiş ve dışarıdan göç almamış. Türkiye'nin 11. büyük ekonomisine sahip olan bu kent her yönüyle önemli bir şehir olduğunu gösteriyor. Sokağıyla ve geneliyle burası huzurlu bir şehirdir.'' 
     Aşık, personelinin megafonlu çalışmasını istemediğini ve bu konudaki tutumunun devam edeceğini kaydetti. 
     Aşık, toplantının sonunda basın mensuplarıyla bayramlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi.