Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Emiyet Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın huzur ve sükunu için her türlü tedbiri alacak olmasına rağmen vatandaşların da kendileri için bir dizi tedirler almaları gerekmektedir" denildi. 

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Vatandaşlarımızın, yaklaşan Ramazan Bayramını huzur ve sükûn içinde geçirebilmeleri açısından İl Emniyet Müdürlüğü olarak gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Bununla birlikte vatandaşlarımızın da kendi açılarından bazı tedbirleri almalarının faydalı olacağı değerlendirilmektedir.

Bayram ziyaretine giden vatandaşlarımız, ikametlerinin gerekli güvenliğini alarak (kapı, pencere ve balkonlarını kilitlemeleri vs.)  ikametlerinden ayrılmalıdırlar. Değerli eşyalarının evde bırakılmaması,  yapılacak il dışı ziyaretler için ikametten ayrılma durumunda fazla kişiye bildirilmemesi ve bir yakınına zaman zaman ikametlerini kontrol ettirilmesi gerekmektedir.

Halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde, başta çarşı ve alışveriş merkezlerinde olmak üzere yankesicilik olaylarına karşı (cüzdan ve cepler kontrol edilmeli, taşınan çantalar kapalı olmalı vb.) dikkatli olunmalı ve meydana gelebilecek dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı davranılmalıdır. 

Vatandaşlarımızın 155 Polis İmdat hattını arayarak yapmış olduğu bildirimler polisin vermiş olduğu güvenlik hizmeti ve suçla mücadelesindeki başarıyı artırmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın yaşadığı mahallede, yaşamın olağan akışına aykırı olduğunu düşündüğü her konuyu ve şüpheli şahısları görmeleri halinde anında 155 Polis İmdat hattını aramaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın yapmış olduğu bildirimler, ekiplerimizin daha hızlı ve etkin müdahalede bulunmasına katkı sağlayacaktır.