Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri kapı kapı dolaşarak vatandaşlara ev hırsızlığı olaylarına karşı uyarılarda bulunuyor. Vatandaşlar ile görüşen polisler, evden hırsızlık olaylarının yüzde 70 inin dilenci ve bohçacı görünümlü bayanlar tarafından 'plastik aparat ile kapı kilidi açmak ' şeklinde gerçekleştiğini anlatıyor.

KAPILARI KİLİTLEMEDEN EVDEN AYRILMAYIN 
Çoğu insan kısa süreli de olsa evden ayrıldığında daire kapısını sadece çekerek ayrılıyor. Oysa kapının kesinlikle anahtar ile kilitlenmesi öneriliyor. Genellikle bohçacı ve dilenci görünümlü bayanlar, sözde kapıda satış yapan ve dilenen kişiler, bu şekilde kamufle olarak esasen hırsızlık yapma amaçlı hedef dairenin zilini çalıyor. Zile bastıkları evden ses gelmeyince, evin boş olduğunu anlayarak yanlarında taşıdıkları plastik aparat ile kapının ara boşluğunu zorlayıp kolayca kapı dilini düşürüyorlar. Eğer bu esnada kapı kilitli ise hırsızlık için eve giremiyorlar.

DİLENCİ VE BOHÇACILARA DİKKAT !!
Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kapıların mutlaka anahtarla kilitlenmesi ve vatandaşın satıcı, dilenci ve bohçası bayanları mutlaka 155 ihbar telefonuna bildirmesini istiyor. 
Yapılan araştırmada genellikle hırsızlık amaçlı bu bayanların çevre illerden Kahramanmaraş' a günübirlik gelip gittikleri belirlendi. Bir yolla girdikleri evlerde direkt yatak odasına yönelip ziynet eşyası caldıkları için 'altın kızlar' olarak adlandırılıyor.  

ZİYNET EŞYALARINI MUHAFAZA EDİN 
Bu yüzden vatandaşların evlerinde ziynet eşyası bulundurmamalari , varsa en azından yatak odasında muhafaza edilmemesi öneriliyor. 
Esasen bu şüpheli bayanlar birçok evin kapısına geliyor ve cok defa sitelerde dolaşıyor. Ancak vatandaş bunların birçoğunun hırsızlık amaçlı dolaştığinin farkında değil. 

YÜZDE 90'I SABIKALI  312  ŞÜPHELİ KADIN İNCELENDİ 
Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri gezici hırsızlık şebekelerinden şehri korumak için Çevre yollarında 24 saat kesintisiz uygulama yapıyor. Son yılarda çevre yollarında ve apartmanlarda çok sayıda şüpheli kadın men edildi. Bunların yüzde 90'ı ise hırsızlığı suçundan sabıkalı olduğunun tespit edildiği belirtildi. 

PLASTİK APARAT TAŞIYORLAR
Birçok  dilenci görünümlü bayanın üzerinden kapı açmakta kullanılan plastik aparat çıktı. 
Polis tarafından son 2 yılda 54 şüpheli kadın grubuna uygulama noktasinda müdahale edilerek inceleme ve kimlik tespiti yapıldı. Son 2 yılda toplamda 312 kadın şüpheli il Merkezinde incelemeye alındı. Çoğuna çevreyi rahatsız etme ve dilencilik kapsamında idari para cezası tatbik edildi. 12 ayrı kadın grubuna yaklaşık 30 kişiye adlı işlem yapıldı. Bir çoğunun üzerinden çalıntı ziynet eşyası ve plastik aparat çıktı.