Kahramanmaraş Fuar Merkezi (KAFUM) alanının önünde başlatılan uygulamada, İl Emniyet, Maliye, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Zabıta ekipleri ortak çalışma yaptı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler durdurularak yakıtlarından numune alındı.

Numuneler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından ulusal marker kontrol cihazı ile test edildi. Yapılan kontrollerde akaryakıtında katkı bulunmayan otobüsler yollarına devam etti. 

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Nadir Telli, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda şehirlerarası ve şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı kazalarda çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını ifade etti.

Akaryakıtlarına 'solvent' karıştırılan araçlarda meydana gelen kazaların yangınla sonuçlandığı belirten Telli, şunları kaydetti:

"Bu yüzden toplu taşıma yapan otobüslerin denetlenmesi zaruri hale gelmiştir. Denetimlerde özellikle şehirler arası yolcu taşımacılığı yapan sürücülerin tüm belgelerini kontrol ediyoruz. Özellikle Türkiye gündemine çıkan bir konu var. 10 numara yağlarda kullanılan solventle çözülen ve otobüslerde kullanılan akaryakıt katkısı yüzünden trafik kazası sonrasında yanıcı ve parlayıcı olmasından dolayı kaza sonrasında yangın çıkabiliyor."

Yolcu taşımacılığı yapan araçların akaryakıt katkıları kullanması halinde karıştıkları kazaların daha vahim olayları beraberinde getirebileceğini aktaran Telli, başlatılan uygulamanın oluşturulan komisyon kararıyla 10 gün süreyle devam edeceğini sözlerine ekledi.