Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, 2015 yılında Kahramanmaraş - Göksun karayolunda viyadük ve tünellerden geçerek Göksun'a ulaşmayı umut ettiğini bildirdi.

Kocatepe ile AK Parti milletvekilleri Yıldırım Mehmet Ramazaoğlu ve Sıtkı Güvenç, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Erkoç, bölünmüş yol çalışması devam eden Kahramanmaraş - Göksun karayolunda tünel yapım şantiyesi ve viyadükleri gezdi, yetkililerden bilgi aldı.

Kocatepe, Kahramanmaraş - Göksun karayolunun çok önemli olduğunu belirtti.

Yoldaki çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Kocatepe, şunları söyledi:

"Bu kısımda Anıt, Üniversite, Üngüt ve OSB olmak üzere 4 köprülü kavşak var. Aynı zamanda Ceyhan köprüsü ile Andırın yol ayrımı arasında da güzergah değişikliği oldu. Mevcut olan yol takip edilmeyerek daha batıdan güzergah seçildi. Bu da 13 kilometrelik kısalma sağladı. Umut ediyorumki 2015 yılında inşallah buraya geldiğimizde viyadük ve tünellerden geçerek Göksun'a ulaşmış olacağız."

Miletvekili Ramazanoğlu ise yolun yapımı dolayısıyla Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve emeği geçenlere teşekür etti.

Kahramanmaraş - Kayseri arasındaki 124 kilometrelik yolun Göksun güzargahının Türkiye coğrafyasının en zor bölümlerinden olduğunu ifade eden Ramazanoğlu, "Bu güzergah, adeta cetvelle çizilmiş gibi otoyol standartlarının üzerinde, her biri çift tüplü tünel ve viyadükleriyle ülkemizin medarı iftiharı haline gelen bir yatırıma dönüşmüştür. Böyle bir projenin gelecekte de benzer projelerle, tamamlayıcı yollarla taçlandırılmasını temenni ediyoruz "dedi.

Miletvekili Güvenç de yatırımların gerçekleşmesinin temelinde "kese ile kasa hesabı"nı ayıran bir Hükümet varlığı olduğunu belirterek, böyle bir iktidara gıptayla bakıldığını kaydetti.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Erkoç da çalışmalara yaklaşık bir milyar TL  para harcandığını, AK Parti Hükümeti öncesi Türkiye'nin bu parayı bulabilmesi için "80 kapıya 90 değnek vurdu"ması gerektiğini öne sürdü.

Ziyarette Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Ramazan Hurç ile ilgililer katıldı.