Karayolları tarafından 2017 Aralık ayında yapımına başlanılan ve bir türlü bitmek bilmeyen hal kavşağı yarım kaldı. Ödenek yokluğu nedeni ile işlemler devam etmezken, kavşak eski haline getiriliyor.

2017’nin aralık ayında başlanan Orta hal kavşağı bir türlü bitmek bilmedi. Kahramanmaraş güney çevre yolu üzerine düşünülen ve kısa sürede bitmesi kararlaştırılan 3 kavşaktan biri olan orta hal kavşağının ödenek yokluğu nedeni ile yarım kaldığı, mevsim geçişleri de hesaplanınca kavşağın eski haline getirileceği öğrenilmişti.

Sık sık gündeme getirilen Hal Kavşağında yolun eski haline getirilmesi için çalışmaların bir kısmı yapıldı. 10 AYDIR İNŞAAT AŞAMASINDA Kahramanmaraş’ın Güney çevre yolunun transit geçişinin sağlanması için 2017 yılında Mado, Sanayi, Arsan ve Orta hal kavşakları ihaleye çıktı. İhaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı.

Anıt kavşağından sonra uzun trafik kuyruklarını ortadan kaldırmak için ilk önce Orta hal kavşağından başlayan yüklenici firma, birkaç ay çalıştıktan sonra işleri durdurdu.

GEÇTİĞİMİZ AY DUYURDUK! Her hafta onlarca trafik kazasının yaşandığı ve geçişlerin çok uzun sürdüğü orta hal kavşağı sürücülerin de kâbusu haline geldi.

Yaklaşık 10 aydır inşaat aşamasında devam eden kavşakta bir ara çalışmalar olmuş, sonradan ise çalışmalar durarak firma iş makinelerini çekmişti. Üniversite kavşağı gibi ihale mahkemeye mi gitti? 

Orta hal kavşağının eski haline getirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

ÖDENEK YOK! Sürücülerin de yapılmamasına tepki gösterdiği Karayollarına ait köprülü kavşağın mahkeme veya yüklenici firmadan değil ödenek yokluğundan kaynaklandığı öne sürüldü.

ABD’nin Türkiye üzerindeki dolar manipülasyonu sonucu bazı kalemlerde ödenekler dururken firmanın Karayollarından ödenek alamadığı gerekçesiyle işleri durdurduğu öğrenildi. Arsan, Küçük Sanayi Sitesi ve Havaalanı kavşağını da aynı firma alırken, ödenek yokluğu nedeniyle kavşaklara kazma vurulmaması dikkat çekti.

Ödenek bu ay içerisinde çözülmesi için uğraş verildiği, ödenek sorununun çözülse bile mevsim itibariyle çalışmaların yine yarım kalacağı ve kavşağın Karayolları ekipleri tarafından eski haline getirileceği, ödeneklerin açılmasıyla işlerin de devam edeceği öğrenilmişti. Şu anda refüj düzenlemelerinin yapıldığı Orta hal kavşağında, bir kısım eski haline getirilirken geri kalan kısmın ise eski haline getirilmesi bekleniyor.