Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Kahramanmaraş'ta ulaştırma sektörünün sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili bilgiler sundu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kahramanmaraş Ulaştırma Çalıştayı'nda Kahramanmaraş'a diğer illere daha hızlı ulaşım imkanı sağlamak istediklerini söyledi. Bakan Arslan, yılda 2 milyon insana hizmet edebilecek bir terminalin kente kazandırılabileceğini belirterek, yüksek hızlı tren projesinin Kahramanmaraş Havalimanı ile bağlanacağını ve burada otogar yapımı ile birlikte havayolu, karayolu ve demiryolu ulaşımının tek noktada birleşerek bir kompleks kurulabileceğini söyledi.
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'tan uçak seferlerinin arttırılıp uygun saatlerde yapılmasını önerdi. Zabun, “Havaalanımız bizim ulaşımda en önemli merkezlerimizden biri. Hastamızı taşıyor, iyi günümüzde taşıyor, kötü günümüzde taşıyor. Ancak havaalanımız seferler açısından büyük sıkıntılar yaşatıyor. Biz bunu geçmişten beri hep konuştuk Oda olarak ve yüzde 60 doluluk oranında destekler verdik. Fakat sefer sayısı artmadığından yolcu sayısı da yeterince artmıyor. Eğer, seferler artırılıp uygun saatlerde yapılırsa yolcu sayısı artar" dedi. 
Havaalanı kavşağında mania teşkil eden akaryakıt istasyonunun yerinden taşınacak hale geldiğini, ama kavşak çalışmasının bitmediğini ifade eden Zabun, "Bu kavşağın da çok hızlı bir şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Havaalanına ulaşım kompleksi sözü verdiniz çok teşekkür ediyorum. Diğer taraftan, TCDD’nin yine çok uzun süreden beri mücadele verdiğimiz Gar sahasının Büyükşehir Belediyemize devredilmesi konusu çok önemli. Burası atıl vaziyette duruyor, Büyükşehir Belediyemize biran önce teslim edilmesi, oranın Kahramanmaraş'ın kongre merkezi, müze ve diğer etkinlikler için Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirileceği bir alan olarak biran önce hazırlanması lazım" diye konuştu.
Elbistan, Ekinözü, Afşin gibi ilçelerin Kahramanmaraş’a çok yakın bir mesafeden bağlanması gerektiğini söyleyen Zabun, "Bu konuyu yaklaşık 15 yıldır dile getiriyoruz. Kahramanmaraş-Ekinözü-Elbistan güzergahında yeni bir yol çalışması ile mesafeler kısalabilir. Bu isteğimiz bir türlü hayata geçmedi. Diğer yanda, Şehir Hastanesi kavşağımızın da bir an önce yapılması trafik güvenliği açısından çok önemli" dedi.