Elazığ Sivrice'de meydana gelen ve Kahramanmaraş'ı da çok şiddetli etkileyen deprem sonrası gözler bölgeye çevrildi. Çok sayıda uzman Elazığ depreminin Kahramanmaraş Türkoğlu fay hattında depremi tetikleyebileceğini ve bu bölge için çok büyük bir risk olduğunu söylüyor.

Bugün sabah programında CNN'de haber programına katılan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ın çok büyük risk taşıdığını söyledi. Elazığ depreminin Kahramanmaraş depremini tetikleyebileceğini söyleyen Naci Görür "Kahramanmaraş'ta 1500'lü yıllardan beri deprem olmuyor. Burada çok büyük bir enerji birikmesi var. Kahramanmaraş deprem açısından çok büyük risk taşıyor" dedi.

ELAZIĞ DEPREMİNİ BİLMİŞTİ

Naci Görür 6 Ekim 2019 tarihli yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

* Doğu Anadolu fayına bir uyarı yapmak istiyorum. Bu fay uzun zamandır suskun. Doğu Anadolu fayı uzun zamandır suskun. Aşağı yukarı bin 500 yıllarından beri deprem olmadı. Büyük depremler olmuş. O bölgeler için ciddi risk söz konusu. Elazığ – Bingöl arası.

ŞİMDİ DE KAHRAMANMATRAŞ DİYOR

Elazığ depremini bilen Naci Görür, şimdi de Kahramanmaraş için çok ciddi deprem uyarısında bulunuyor. Kahramanmaraş'ta kurumların vakit geçirmeden hemen bugünden itibaren depremla ilgili hazırlık yapması, vatandaşları uyarması ve tedbir alması gerekmektedir. Riski görmezden gelmek depremi engellemeyecektir.

KAHRAMANMARAŞ İLE İLGİLİ KAYGIM VAR

Bu ülkede hiç bir zaman depremle ilgili bir çalışma maalesef yapılmadı. Bakın Bingöl Karlıova'dan başladı ve İstanbul'a kadar kıra kıra geldi. Doğu Anadolu Fay hattında da benzer bir süreci yaşayabiliriz. Kahramanmaraş Türkoğlu çevresinde 1513 yılından bu yana deprem olmuyor. Orasıyla ilgili de kaygı duyuyorum.