Kahramanmaraş İmam Hatipliler Derneği (KAMİMDER) Başkanı Yunus Doğru, "Eğitim camiası ve 500'ü aşkın İmam Hatip mezun derneği olarak, yönetim kaoslarına, darbelere, olağanüstülüklere, vesayetlere 'hayır', milli iradeye, özgürlüklere, halk egemenliğine, siyasi istikrara 'evet' diyoruz." dedi.

KAMİMDER Başkanı Doğru, dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı basın açıklamasında, köklü ve güçlü bir geçmişe sahip olan Türk milletinin, vesayet odaklarıyla, derin yapılarla ve işgalci zihniyetle elinden geldiğince mücadele ederek bu günlere geldiğini söyledi.

16 Nisan'in yeni bir dönemin başlangıcı olacağını dile getiren Doğru, "15 Temmuz'da işgalci ve terörist darbe girişimine hayır diyerek dünyaya mazlum, mağdur, sömürülen ve geri bırakılmış halklarına nasıl örnek olduysak, 16 Nisan referandumunda da, sistemimizi bir başka güç veya darbeciler değil, millet olarak ancak biz değiştiririz, diyerek özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı pekiştirerek insanlık krizi yaşayan dünyaya umut olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Doğru, 16 Nisan'ın millet olarak "varız" deme günü olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Millete tepeden bakanlar, darbeciler, halk egemenliğine karşı vesayet oluşturanlar ne zaman yönetime el koymuşlarsa ilk işlerinden biri olarak eğitime, okullara, öğrencilere, müfredata müdahale etmek olmuş ve eğitim sistemimiz hem biçimsel hem de içerik olarak ruhundan uzaklaştırılmıştır. İşte bundan dolayı eğitim camiası ve 500'ü aşkın İmam Hatip mezun derneği olarak, yönetim kaoslarına, darbelere, olağanüstülüklere, vesayetlere 'hayır', milli iradeye, özgürlüklere, halk egemenliğine, siyasi istikrara 'evet' diyoruz."