Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, yeni Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, ilçelerinden gönderilen yardımların kazasız, belasız bir şekilde hedefine ulaşmasını dileğinde bulundu.
Bayırbucak Türkmenleri için Andırın'dan iki tır yardım hedeflediklerini hatırlatan Tezcan, Türkiye'nin her zaman mazlumların yanında, zalimleri karşısında olduğunu belirtti.

Elbistan ilçesinde ise Bayırbucak Türkmenleri için temin edilen 4 tır yardım malzemesi, Suriye'ye ulaştırılmak üzere Kahramanmaraş'a gönderildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan Ek Hizmet Binası Müdürü Mazhar Türk, Bayırbucak Türkmenlerine dünyanın gözü önünde zulüm yapıldığını söyledi.

Yardım kampanyasının yoğun ilgi gördüğünü belirten Türk, şunları kaydetti:

"Bugün Elbistan'dan 4 tır yola çıkıyor. Bizim inancımızda ve kültürümüzde, inananlar kardeştir, kim bir Müslüman’ın sıkıntısını giderirse Allah’ta ahrette onun sıkıntısını giderir. Bizler kardeşlik düsturu, enser ruhuyla Bayırbucak"taki ve Suriye'deki kardeşlerimize yardım kampanyamız hız kesmeden devam edecektir." 

Elbistan Müftüsü Muhsin Demirel'in yaptığı duanın ardından yardım konvoyu yola çıktı.

Afşin ilçesinde ise Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere toplanan insani yardım malzemelerinden oluşan 5 tırlık yardım konvoyu dualarla uğurlandı.

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM FOTOĞRAFLARI

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Ulu Camii önünde düzenlenen törende yaptğı konuşmada, Kahramanmaraş'ın 96 yıl önce verdiği kurtuluş mücadelesini, şimdi Suriye'de bulunan Bayırbucak Türkmenlerinin verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından yardım tırı, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım tarafından okunan duaların ardından uğurlandı.