Geçtiğimiz günlerde bir haber ajansı tarafından servis edilen ve "Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine bağlı Fatmalı Mahallesi’nin sakinleri göçen yolda halat yardımı ile yol alıyor." iddiasının yer aldığı haberin gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.

Anadolu Ajansı tarafından yapılan haberi yorumsuz olarak yayınlıyoruz...

İl merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Fatmalı Mahallesi'nde 5 gün önce etkili olan sağanak nedeniyle 3 evin kullandığı Şahinbey Sokak üzerinde çökme meydana geldi.
Bir evin bahçe duvarının da yıkıldığı sokakta çökme nedeniyle 3 evin ulaşımında sıkıntı oluştu. Durumu belediye ekiplerine bildiren ev sahipleri, yollarındaki çöküntünün düzenlenmesini istedi.

Onikişubat Belediyesi ekipleri de Şahinbey Sokaka çalışma başlattı. İş makineleriyle evin önündeki çökmenin zeminine kadar inen ekipler, uzak bölgeden çakıl getirip zemini sertleştirdiklerini, çöküntünün kısa zamanda giderileceğini bildirdi.

Fatmalı Mahallesi muhtarı Şeref Kalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdilik bir mağduriyetin söz konusu olmadığını söyledi.

Alt yapının yeni geçmesi nedeniyle ufak tefek çökmeler olduğunu bunun da normal olduğunu vurgulayan Kalay, "Her tarafa verilen hizmet bizede veriliyor. Herkes elinden geldiğini yapıyor zaten. Daha yapacak da birşey yok. Onikişubet Belediyesi burda herkes çalışıyor. İp falan çekilmesi bana göre bir eksiklikti" diye konuştu.

- "Acındırın kendinizi' demişler"

İsmini vermek istemeyen bir mahalle sakini ise 3 evin yolunun geçtiği sokakta heyelan değil çökme olduğunu söyledi.

İple geçilecek kadar abartılı bir durumun olmadığını dile getiren kişi, "Elbette vatandaşın mağduriyeti giderilmeli bu hakkımızdır. Fakat buraya gelen arkadaşlar, 'böyle haber olmaz ip falan çekin biraz acındırın kendinizi' demişler. Tabi burdaki ev sahipleri sinirli ancak medyacı arkadaşlara, 'memleketi rezil etmeyelim' demiş, ancak onlar 'birşey olmaz' demişler. Bu sokaktan 3 ev  faydalanıyor. Alternatif yolda var. Küçük bir çöküntü için memleketimizi aleme rezil ettiler. Ben biryerde gördüm haberleri, izlerken de utandım" diye konuştu.