Kahramanmaraş'ın 100. Yıl Etkinliklerinin Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılacağı bildirildi. Haber46'nın konuyla ilgili yaptığı haber üzerine gelen talepleri değerlendiren Cumhurbaşkanlığı, Gaziantep'ten sonra Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yıl etkinliklerinin de Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılmasına karar verdi.

Haber46 18 Ekim 2019 tarihli "Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılı Cumhurbaşkanlığı Himayesinde Kutlanacak" başlıklı haberinde konuyu dile getirmiş ve Kahramanmaraş'ın Kurtuluş Etkinliklerinin de Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılması gerektiği yazılmıştı. O Haberimizde Haber46 olarak şu ifadelere yer vermiştik:

Kahramanmaraş Kurtuluşunun 100. Yılını Kutlamaya hazırlanırken Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sosyal medya hesabından paylaştığı belgede Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılının Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanacağını duyurdu.

Şahin'in bu duyuruyu yapmasının ardından sosyal medyada pek çok kişi Kahramanmaraş'ın düşmana karşı verdiği amansız mücadelenin Gaziantep'e ve tüm Anadolu kentlerine umut olduğunu, Maraş'ın kurtuluşunun daha büyük önem taşıdığını ve Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. yılının da Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanmasının daha önemli olduğunu ifade ettiler.

Cumhurbaşkanlığının konuyla ilgili Kahramanmaraş'ın gönlünü alacak bir açıklama yapıp yapmayacağı merak konusu.

Haber46'nın konuyu gündeme getirmesinin ardından gerek Haber46'daki haberimizin altına gerekse sosyal medyadaki sayfalarımıza yüzlerce okuyucumuz destek mesajları gönderdi. Cumhurbaşkanlığının da etiketlenerek yazılan binlerce destek mesajının ardından bu gün müjdeli haber geldi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla göndeilen yazıda şu ifadeler yer verildi:

"Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesitarafından organize edilen "Kahramanmaraş'ın Milli Mücadelesinin 100. Ylı Etkinlikleri'nin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülmesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından uygun görülmüştür."

Haber46 olarak, Kahraman lehrimizin bu haklı isteğini uygun gören Cumhurbaşkanlığımıza teşekkür ediyoruz.