Oğlunun şahadet haberinin İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Alper Kuşbaşoğlu’ndan alan anne Meryem Bıçakcı komutanın boynuna sarılarak, "Sende kuzumun kokusu var, Evlenmek için kendisine kız bulmamı istedi. Gençliği toprakta geçecek Ahmet’imin, Düğün mü kurduk, gelin komşular gelin." diye gözyaşı döktü.
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tekeli Köyü yakınlarında bu sabah yol kontrolü yapan askeri aracın geçişi sırasında yola döşen bombanın PKK’lı teröristlerce infilak ettirilmesi sonucu şehit edilen sözleşmeli jandarma er Ahmet Bıçakçı'nın şahadet haberi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesindeki baba ocağına ulaştı. Ailenin, Yeni Mahalledeki evine giden İl Jandarma Komutan Yardımcısı Yarbay Alper Kuşbaşıoğlu ve beraberindeki, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Tayyar Buğrul, Bıçakçı ailesine acı haberi verdi. 

FOTO GALERİ

"SENDE KUZUMUN KOKUSU VAR"

Oğlunun şahadet haberiyle ağıtlar yakarak göz yaşı döken ve komutana sarılan anne Meryem Bıçakçı, "Sende kuzumun kokusu var, sarılayım sana. Yavrumun kokusunu mu getirdiniz?" demesi taziyeye gelenleri duygulandırdı. 

Oğlunun en son Ramazan Bayramında kendisini ziyaret ettiğini ve 2 gün önce telefonda konuştuklarını anlatan Bıçakcı, "Telefonda sesi çok iyiydi. Ben dikkatli olmasını söylediğimde bana merak etmemem gerektiği karşılığını verdi. Öyle gözleri gülüyordu ki, 'hiçbir sıkıntım yok. Bana bir kız bul evleneceğim anne' dedi. Bulunduğu yerde sıkıntı olmadığını, kaygılanmamamız gerektiğini söyledi. Gençliğin toprakta mı geçecek esmer Ahmet'im. Daha 25 yaşındaydın. Yaraların nerende Ahmet'im. Gitme oğlum dedim ama beni hiç dinlemedi" şeklinde ağıt ayaktı. 

Oğlunun şehit edildiğini Kahramanmaraş’ta öğrenerek Andırın’a getirilen baba Hüseyin Bıçakçı ise "Sabredeceğim, Allah bunun gücünü kuvvetini bana verecektir." dedi.

Meryem ve Hüseyin Bıçakcı çiftinin 5'i kız 3'ü erkek 8 çocuğunun en küçüğü olan şehit Ahmet Bıçakçı'nın bekar olduğu ve yarın Andırın da düzenlenecek törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

Şehit Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı'nın Son Mesajı

ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI

Uzman Onbaşı Ahmet Bıçakçı, 19 Ağustos'ta Facebook hesabında Türk bayrağı açmış bir fotoğrafını paylaşarak "Şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor. ve bir bayrak dalgalanmak için rüzgar bekliyor! Destanı öksüz sükutu derin meçhul askerin. Türbesi yakışmış bu kutlu tepeye. Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli. Kim demiş meçhul asker." diye paylaşımda bulunmuştu.

Şehit Ahmet Bıçakcı'nın son paylaşımı sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşıldı.