Şehit Parlak'ın (32) Türk bayrağına sarılı naaşı, Göksun Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra konvoy eşliğinde babaevinin bulunduğu Harbiye Mahallesi'ne getirildi. Baba Ömer, anne Hatice ve şehidin eşi Emel Yayla Parlak tabutun başında gözyaşı döktü.

Daha sonra Göksun Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi.

Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, şehitlere yapılan hunharca ve kalleşçe saldırıyı kınadığını söyledi.

Terör örgütleriyle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Aziz milletimizin önünde devletimizi ve birliğimizi hedef alan, her türlü örgütlerle mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi şahsım ve teşkilatım adına söz veriyorum. Aziz şehidim ruhun şad, mekanın cennet olsun" dedi.

ŞEHİT MEHMET PARLAK FOTOĞRAFLARI

Şehidin cenazesi törenin ardından polislerin omuzunda Ulu Camisi'ne getirildi. 

Anne Parlak, "Anaların gözyaşı o hainleri yerle yeksan edecek" dedi. Öğretmen olan Emel Yayla Parlak ise "Iğdır onların başlarına gömülsün. Hiç uğruna eşimi aldılar, Allah hepsinin ciğerini yaksın. Kalleşlerin eşimi benden böyle almalarını tahammül edemiyorum. Orada 1 ton bombayla cinayet işlendi" diye konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri, metanetini koruyan ve çocuklarını teskin eden şehidin babası Ömer Parlak'a taziye dileklerini iletti.

Şehit Parlak, Ulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Törene, şehidin yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri Sefer Aycan, Fahrettin Oğuz Tor, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve vatandaşlar katıldı.