Kentin farklı noktalarında kurulu 100'ün üzerindeki atölye ve tesiste yaklaşık 5 bin kişi günde ortalama 15 bin çift kadın ayakkabısı üretiyor.

Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerine yaptıkları ihracatla dikkati çeken Kahramanmaraşlı ayakkabıcılar, birçok önemli markanın fason üretimini gerçekleştirdiği gibi ihracattaki pazar payını artırmak için Ortadoğu'da büyümek istiyor.

Devlet teşviklerinden faydalanan sektör temsilcileri, bir yandan da 30 dönümlük arazi üzerine yapılan "Ayakkabıcılar Sitesi"nin çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş Kunduracılar Odası Başkanı Alif Köfte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ın kadın ayakkabısı üretiminde Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Yapımı süren sanayi sitesinin bitmesinin ardından kentte sektörün daha da hızlı bir büyüme göstermesini beklediklerini anlatan Köfte, "Kahramanmaraş olarak Ortadoğu'da Lübnan, Katar, Arabistan ve Kuzey Irak'a ihracat yapmak istiyoruz. Pazar arayışlarımız buralarda sürüyor. Şimdi sanayi sitemizin bitimiyle birlikte Kahramanmaraş'taki kadın ayakkabı üreticileri Ortadoğu'dan daha fazla pay alacak. Kadın ayakkabısı üreticilerimizin gözü Ortadoğu pazarında. Bu kapsamda üreticilerimizin kişisel ve kurumsal bazdaki pazar arayışı sürüyor." dedi.

Kentte babetlerden abiyelik ayakkabıya kadar değişik türlerde imalat yapıldığını aktaran Köfte, şöyle devam etti:

"Ülkenin her bölgesine toptan pazarlama yapıyoruz ancak bizim hedefimiz Ortadoğu pazarıdır. Bu cofrafyanın bize olan yakınlığından dolayı da Ortadoğu'daki bayan ayakkabı pazarından ciddi bir pay almak istiyoruz. Sıcak iklim olan Ortadoğu'da daha çok renkli, sandalet ve platform türü ayakkabılar tercih ediliyordu. Bir buralara bölge insanın zevkine uygun çeşitlerle büyümek istiyoruz. Hem ülkemiz adına istihdamımızı artırmak hem de Kahramanmaraş'tan marka çıkartmak istiyoruz."