Budan, Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi inşaat alanını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. 

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Budan, ana kubbe çalışmalarının devam ettiğini, Afşin’in sembolü olacak caminin ana hatlarının biraz daha ortaya çıktığını söyledi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Afşin’e yakışan ve örnek olacak kalıcı bir eser kazandırıldığını ifade eden Budan, “Eshab-ı Kehf Cami ve Külliyesi yatırımı Afşin için çok önemli bir yatırım. Bizim için sembol bir eser olmasının yanında madden ve manen çok kıymetli bir eser olacak.” dedi.

Budan, cami inşaatını 2019 yılı ramazan ayına kadar tamamlanmasını arzu etiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu yıl içerisinde ana kubbe ve minare çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte kaba inşaatı tamamlanmış olacak. Bundan sonra tüm enerjimizi caminin taş kaplaması ve ince işçiliklerine vereceğiz. Kış şartlarının müsaade ettiği müddetçe çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Aynı anda 2 bin kişinin ibadet edebilmesine olanak tanıyan yapının sadece namaz vakitlerinde kullanılmayacağını, yaşayan bir külliye olacağını hatırlatan Budan, gençlerin burada sınavlarına hazırlanabileceği, ders çalışacağı ve kitap okuyabileceği bir kütüphane ile 350 kişilik konferans salonunun yer alacağını kaydetti.