Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, zehir tacirlerinin adeta kabusu oldu. Ekipler, 2013 yılında yaptığı 17 operasyonda 57 torbacının tutuklanmasını sağladı. Öte yandan yapılan 47 şok operasyon ile 43 zehir tacirini enseledi.

430 BİN PAKET KAÇAK SİGARA 

Son yıllarda kaçakçıların yeni modası olan gümrüksüz sigaralara karşı yürütülen operasyonlarda ise “Kaçak Dumancılara” geçit verilmedi. 2012 yılında bir milyon paketin üzerinde kaçak sigara yakalayan ekipler, 2013 yılının 6 ayında 430 bin sigaraya el koydu. İplik balyalarında, yem torbalarında, eşyaların içinde, bavullarla şehre sokulmak istenen kaçak sigaralara KOM polisi adeta siper oldu. Yapılan başaralı operasyonlar ile şehre tek bir paket sigara sokmadı. KOM  ekipleri 2013 yılının ilk 6 ayında bin 800 kaçak cep telefonunu ise şehre girmeden yakaladı.

KOM DAİRE BAŞKANLIĞI ÖDÜL VERDİ 

Kahramanmaraş polisi yaptığı başarılı operasyonlar ile uyuşturucu ile mücadeleyi en etkin yapan 6 il arasına girdi. Doğu illerinin geçiş güzergahında bulunması nedeniyle zehir tacirlerinin sık sık tercih ettiği Kahramanmaraş'ta 6 ay içerinde 100 kişi tutuklandı. KOM Daire Başkanlığı başarısı ile Kahramanmaraş'ı diğer illere örnek gösterdi.
Yapılan operasyonlardan  bazıları ise şöyle

TORBACILARA AĞIR DARBE

2012 yılını uyuşturucu ile mücadele yılı ilan eden KOM polisi, 2013 yılının ilk günlerinde sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda biri bayan 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, torbacılara göz açtırmadı. KOM polisi 3 aylık çalışmanın ardından, Ü.K., M.B., C.H., M.Y. ve Z.D.'nin kente getirilen uyuşturucu maddeyi piyasaya sürdükleri belirlendi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonda, tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından önceki gün harekete geçildi. 2 ayrı ilde yapılan eşzamanlı operasyon neticesinde toplam 6 kilo 796 gram esrar, 244 adet Extacy hap, 56 adet Captagon hap, 114 gram kenevir tohumu ve uyuşturucu satışından elde edilen 245 TL para ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan biri kadın toplam 5 zanlı, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adli makamlar ise biri bayan 4 kişiyi göz altına alırken bir kişi de serbest bırakıldı. Uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının bundan sonraki süreçte de kararlılıkla devam ettirileceği bildirildi.

KOM POLİSİNDEN SATICILARA BÜYÜK DARBE 

Kom polisinin Kahramanmaraş merkezli Gaziantep'in de aralarında bulunduğu illerde eroin satıcılarına yönelik yapılan operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Zanlıların özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep ve civar illerde satış yaptığı tespit edildi. 
Kahramanmaraş Kom polisi yaptığı iki ayrı operasyonda; esrar ve eroin madde sattığını belirlediği 8 kişiyi gözaltına aldı. Kahramanmaraş Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uzun zamandan bu yana takip ettiği eroin satıcılarını Gaziantep polisi ile birlikte yaptığı operasyonla çökertti. Zanlıların Kahramanmaraş, Gaziantep ve civar illerde eroin madde sattıkları tespit edilirken özellikle okul çevrelerinde ki etkinliğinin bittiği öğrenildi.
Öte yandan Kom polisinin Kahramanmaraş-Gaziantep karayolunda yaptığı operasyonda plakası öğrenilemeyen bir araca yapılan operasyonda 2,5 kg esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan I.C, O.S, C.O, M.K, M.G, S.Ö, C.Ö ve E.S adli makamlara sevk edildi.

SOKAKLAR TEMİZLENİYOR

2012 yılında yaptığı iki büyük operasyonla Kahramanmaraş'ı Sokak satıcılarında temizleyen Emniyet, 2013 yılında da temizliğini sürdürüyor. KOM ekipleri, sokak satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda, 4 kişiyi kıskıvrak yakaladı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2012 yılında yaptığı operasyonlara bir yenisini daha ekledi. 2012 yılında yaklaşık 60 satıcıyı hapse attıran ekipler, önceki gün 3 ay takibin ardından 4 sokak satıcısı yakalandı.  Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, sokak satıcılarını takibe eldi. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalar neticesinde yeterli delillerin toplanılması üzerine dün şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon neticesinde A.U., M.A., M.B. ve H.D. gözaltına alınırken, toplam 110 gram esrar, 153 adet Ekstacy hap, 9 adet Captagon hap ve 6 cinsel içerikli hap ele geçirildi. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Haber: Mustafa Kılınç