İsrail’in Ramazan ayında Filistin ve Kudüs’e yönelik saldırılarına karşı Kahramanmaraş’ta bir araya gelen siyasi parti başkanları, sivil toplum kurulu üyeleri ve vatandaşlar, yaşananlara karşı ortak tepki gösterdiler. 

Ulu Cami’nde yanında ikindi namazının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kahramanmaraş Memur-Sen İl Başkanı Abdulaziz Aydın, “Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır” dedi. 

Aydın, basın açıklamasında; “Unutmak felakettir. Bugün burada, hatırlatma yapmak için, teröre karşı direnen ve her neresinden bakarsanız bakın insan olmanın onurunu kurtarmak için bir araya geldik. İmanın izzetini korumak adına çoluk çocuk demeden, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla canını ortaya koyan yiğitlerin mücadelesine omuz vermek, insan olmanın asgari şartını yerine getirmek için toplandık. İnsan olmanın anlamı ve asgari şartı bugün bu meydanda toplanmaktır. Covit-19’u stratejik bir aparata dönüştüren, insanlığın bu zayıf anında hayasızca ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya saldıran, onlarca insanı katleden terörist İsrail’in yaptıklarını lanetlemek için buradayız. Artık şunu çok iyi biliyoruz: Ziyanda olan bu asırda, başta ABD olmak üzere sistemin tüm egemenleri, korsan devlet İsrail’in kana ve teröre dayalı stratejisini küresel ölçekte desteklemekte ve sahip çıkmaktadır. Onun için terörist İsrail bu kadar fütursuz ve hayasız davranmaktadır. Onun için İsrail, kan ve vahşetle şekillendirdiği işgal stratejisini devam ettirmektedir” diye konuştu. 

İsrail’in bir yalan üzerine kurulduğunu kaydeden Aydın, konuşmasının devamında ise, “Siyonist rejimin oluşturduğu bu yalan düzeni elbette yenilecek ve yıkılacaktır. 
Filistin’de, teknolojiye sırtını dayamış küresel Ebrehenin fillerine karşı, taşla sapanla direnen ebabillerin galip geleceğini göreceğiz hep birlikte. Kimileri bu söylediklerimize hamaset diyebilir. Fakat biz imanımızla buradayız, yüreğimizle buradayız ve tarih şuurumuzla buradayız. Tam da bu sebepten diyoruz ki, korku ve şiddet üzerine inşa edilmiş hiçbir sistem ayakta kalamaz. Yani İsrail’in temelinde terör vardır, kan vardır, kin vardır ve ırkçılık üzerine bina edilmiş Siyonist rejimin oluşturduğu ipe sapa gelmez kör bir inanç vardır. Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırıları anlayamayız. Vaat edilmiş topraklar bu kanlı sistemin motivasyon kaynağıdır. Ama bu bir mücadeledir, hak ve batılın mücadelesi. Ademle şeytanın, iyi ile kötünün mücadelesi. Tarih İsrail’i devlet olarak, bilim Siyonizm’i fikir olarak reddetmiştir. 

Şimdi sıra Müslümanlarda. İsrail’i kanıyla, kiniyle ve kiriyle, zulmü ve terörüyle zihinlerimizde  reddetmenin, işgalci olduğu coğrafyadan ve sistemlerden defetmenin vaktidir. 
Bunun yolu da hükmü de bellidir. Başkenti Kudüs, manevi zemini Mescidi Aksa olan bağımsız Filistin devletidir. Siyonizm’in bilindik illüzyonlarına aldırış etmeden, kapitalizm ve emperyalizmin sığınağı söylemlerin tazyikine kapılmadan bu kutlu mücadeleye devam edeceğiz. Herkes bilsin ve duysun ki, Filistin, siyonist işgalden, Filistinliler siyonist vahşetten çok yakında azade olacak. İnanıyor ve iman ediyoruz, zulüm değil adalet hakim olacak.

HABER FOTOĞRAFLARI

Kurucu Genel Başkanımız ve Kudüs Şairimiz Mehmet Akif İnan ağabeyin satırlarında derç edilen kucaklaşma gerçekleşecek,  Mescid-i Aksa’dan Siyonist postal izleri temizlenecek, insanlık ve Müslümanlar ve onlara kulak veren devletler hem küresel hem de diplomatik intifada başlatacaklardır. Biz buna varız. Biz, Memur-Sen ailesi olarak, tüm sivil toplum kuruluşlarına ve adalet arayışı içinde olan her kesime bu mücadelede yerini alması için bir çağrıda bulunuyoruz. Kudüs’ü unutmak yurdumuzu unutmaktır, inancımızı, kişiliğimizi unutmaktır, anlamımızı unutmaktır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır” ifadelerine yer verdi.

Toplantı sırasında birbirlerinin omuzlarına çıkan, sosyal mesafeyi ve maskeyi unutan bazı katılımcıların korona virüs (Covid-19) tedbirlerini hiçe sayması ise, dikkatlerden kaçmadı.