Alman Parlamentosu'nun ordu denetçisi, Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Alman Patriot bataryalarında görevli askerlerin durumuyla ilgili ay başında bir rapor yazmıştı. Raporda Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'in 23 Şubat'ta Kahramanmaraş'taki Alman askerlerini ziyareti sırasında bir Türk generalin, bir Alman kadın askeri tartakladığını öne sürülmüş, olay Alman meclisinin gündemine gelmişti.

YARBAY VE YÜZBAŞIYA FIRÇA

Gizli rapordan bölümler dün Bild Am Sonntag gazetesinde yayınlandı. İddiaya göre, kimliği de açıklanan Türk tugay komutanı, De Maiziere'nin ziyareti nedeniyle yolu kesilince hiddetli bir şekilde aracından indi. Yolu kesen kadın askeri kolundan tutarak kenara iterken “Si.. git” ifadesini kullandı. Olayı yatıştırmak isteyen Alman yarbaya da bağırdı. Generalle birlikte araçtan inen diğer bir Türk subayın da bir Alman yüzbaşıyı şiddetli bir şekilde ittiği ve kaburgasında zedelenme meydana geldiği raporda öne sürüldü.
 
ÜST DÜZEYDE GÜNDEME GELDİ

Alman Genelkurmayı, konunun Alman Ordusu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en üst kademesinde ele alındığını belirtti. Alman General Rainer Glatz, “Yanlış anlaşılmalardan ortaya çıkan durum, her iki tarafı da derinden sarsmıştır” dedi. Glatz, Türk tarafıyla, gerekli tedbirlerin alınması için görüşmeler yapma kararı alındığını açıkladı.

Fiziksel olarak durduramadı

Bild dün Türkçe küfrü başlığa taşıdı. Rapor için ifade veren Alman yarbay, “Fiziksel olarak Türk generali durdurmanın mümkün olmadığı belliydi. Hiçbir şekilde sakinleşmiyordu. Ne tavrını, ne vücut dilini, ne de burnumun dibine kadar yakın mesafede duruşunu doğru buldum ” dedi.