AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, terör örgütlerinin kız çocuklarını canlı bomba olarak kullandığını, onların kadın haklarını anlamasının mümkün olamayacağını belirtti.

Mardin'de, Sağlık-Sen tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolasıyla düzenlenen programda konuşan Öçal, terör örgütlerini sert sözler ile eleştirdi.
Kadını onuruna haysiyetine her tür saldırının, insanlığa yapılmış bir saldırı olarak algılanması gerektiğini vurgulayan Öçal, şöyle konuştu: "Kız çocuklarını canlı bomba olarak kullananların, kadınlarımızı, kızlarımızı dağa kaçıran terör örgütlerinin ve sırtını terör örgütlerine dayayanların bizi anlaması mümkün değil. Aidiyet ve birey olma dengesini kuramayanların, annelik sıfatını kadınlardan esirgeyenlerin ve kadın üzerinden birçok meseleyi götürüp, kadını insanlığın temel odağından koparanları anlaması da mümkün değil. Sığınma hakkının en temel bir hak olduğunu bilerek Suriyeliler üzerinden ırkçılıkla nefret dili oluşturanların da anlamasını beklemiyoruz."
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanvekili, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Sorumlusu Av. Gülseren Yaman’ın da katıldığı program, halk oyunları ve tiyatro gösterileri ile son buldu.