Ramazanoğlu'nun açıklaması şu şekildedir:

Bazı haberlerde, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Dr. Yıldırım Ramazanoğlu'nun ismi, dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezlekeleri TBMM'ye sunulan milletvekilleri arasında geçmektedir. Konuyu aydınlatmak amacıyla aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz :

25.03.2012 günü Kahramanmaraş'taki şehit cenazesine katıldıktan sonra, uçakla Ankara Esenboğa Havalimanına intikal eden Milletvekilimiz Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, kendi kullandığı araçla Eskişehir yolu istikametinde, 4 şeritli çevreyolu otobanında yaklaşık 70 km. hızla seyir halinde iken (bu yoldaki normal sürat izni 130 km/saat), orta refüjdeki otoban bariyerlerinin üstüne çıkan bir bayan, sol şeritte seyreden Sayın Milletvekilimizin aracının önüne atlayarak kazaya sebebiyet vermiştir. Kazazede bayanda kalça kırığı meydana gelmiş ve derhal bir ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Tedavisi tamamlanmış olan bayanın tamamen sağlığına kavuşmuş olması, bu kazanın en sevindirici tarafı olmuştur.

Milletvekilimiz, kaza anından itibaren tedavinin tamamlanmasına kadar, tüm giderlerini bizzat kendisi üstlenmek suretiyle, kazazedenin durumu ile şahsen ilgilenmiş, sınıf arkadaşı olan Hacettepe Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Murat  TUNCER”˜den rica ederek, tedavisinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilmesini sağlamıştır.
Yerleşim alanı dışında bir otoyol olması nedeniyle,hem Jandarma,hem de trafik tarafından kaydedilen ve kesinleşen tutanaklara göre 8/8 kusurlu olduğu belirlenen kazazede, buna rağmen şikayetçi olma hakkını kullanmış, Sayın Ramazanoğlu da, dokunulmazlığı nedeniyle zorunlu olmadığı halde, bizzat kendi isteği ile savcılığa ifade vermiş ve yasal sürecin kesintiye uğratılmayarak fezlekeye dönüştürülmesini ilgili makamlardan rica etmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.