AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal NTV'de katıldığı programda İsrail meselesiyle ilgili AK Parti ve Başbakan Erdoğan'a yöneltilen eleştirilere cevap verdi. Muhalefetin Kürecik üssüyle iddialarının yalan olduğunu söyleyen Ünal, "manipülasyon ve bilgi kirliliği yapılıyor, siyaset çocukların üzerinden bunları kullanmamalı" dedi.

İNSANLARIN ÖLDÜRÜLMESİNİN SİYASETİ OLMAZ!

Çocukların, sivil insanların öldürülmesinin siyaseti olmaz. Burada sağ ya da sol görüşlü olmanız, siyaseten farklı görüşlere sahip olmanız orada katledilen insanlığın değerlerine sessiz kalmanıza bir zemin oluşturmaz. Ama bu sorun üzerinden de şunu yapmamak gerekir: 

İsrail Türkiye'ye jet yakıtı satıyor gibi bir yalanı söylememek, neden Kürecik'i kapatmıyorsunuz gibi bir manipülasyonunun içine girmemek, Başbakan neden İsrail'den Musevi kuruluşlardan ödül aldı ve bu ödülleri iade etmiyor gibi bir takım dezenformatif, varolan bilgiyi kirleten ve bozan manipülasyonların içine girmemek gerekir. 

TÜRKİYE İSRAİL'E JET YAKITI SATMIYOR

 Türkiye İsrail'e jet yakıtı satmıyor.  Kürecik'in İsrail'le hiç bir ilişkisi yok çünkü sadece NATO müttefiki ülkelerin oradan bilgi paylaşımı söz konusu. Başbakan'a verile üstün cesaret ödülü bir Musevi kuruluş tarafından verilmiştir. Başbakan'ın şahsına değil Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na, geçmişte Türkiye Cumhuriyeti devletinin büyükelçiliğinin Nazi zulmünden kaçan Yahudileri kurtardığı için Başbakanlığa verilmiştir. Siyaset bunları kullanmamalı.