Kahramanmaraş'ta 27 yıldır tartışılan ve en son yıkılmasının gündeme gelmesiyle yeniden kıymete binen özel idare iş merkezinin yıkılması kesinleşti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, özel idare iş merkezinin yıkımı için ihale düzenledi. 

1994 yılında yapılan İl Özel İdare Binası, aradan geçen zamanda hem sarı-lacivert olan rengi hem de mimari yapısıyla kısa sürede kentin simgesi oldu. İş yerlerinin dışında Onikişubat Kaymakamlığı’nın da bulunduğu bina, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı ‘Şehir meydanı projesi kapsamında yıkılacak.

Kahramanmaraş Valiliği ve eski adliye binasının da yer aldığı projede ilk yıkım eski adliye binası ile başlamıştı. Özel İdarede bulunan kiracıların binayı boşaltması sonrası binanın yıkımı için geçtiğimiz günlerde ilana çıkıldı. KDV dâhil 1 milyon 43 bin 750 TL olarak belirlenen muhammen bedelden başlayan ihale, bugün yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye 51 firma katıldı. İhalede milyon 615 bin TL ile en yüksek teklifi veren firma ihaleyi kazandı. İhale sürecinin tamamlanması sonrası Aralık ayının ilk haftalarında özel idare binasının yıkımına başlanacağı öngörülüyor. İhaleyi alan firma, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon 615 bin TL ödeme yapacak. Firma ise Özel İdarenin yıkımı sırasında ortaya çıkacak hurdaları alacak.