Kent kültürüyle özdeşleşen güreşte, Ahmet Ak, Şeref Eroğlu, Metin Kaplan, Bekir Büke, Harun Doğan gibi önemli isimler çıkaran Kahramanmaraş'taki Menzelet Barajı'nda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmete açılan Kılavuzlu Su Sporları Merkezi'nde milli takıma kano ve yelken sporcuları yetiştirilecek.

Merkezde antrenmanlara başlayan sporcuların hedefi ise kentte güreşte elde edilen başarıyı su sporlarında da yakalamak.

 

- Kabakcı: "Başarılı sporcular çıkardık"

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'a yeni bir spor dalını kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uzun yıllar altyapı ve tesis mücadelesi verdikleri merkezde kano ve kürek branşında çalışmalara başlandığını belirten Kabakcı, milli takıma sporcu yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Özellikle deniz kentlerinde yapılan bu tür çalışmaların Kahramanmaraş'ta yapılmasının önemine işaret eden Kabakcı, "Etrafı baraj ve göllerle çevrili Kahramanmaraş adeta bir adayı andırıyor. 'Buralarda su sporlarıyla ilgili tesisler yaparsak yetenekli gençlerimizden karşılığını alırız' dedik. Bu zamana kadar da aldık. Farklı branşlarda başarılı sporcular çıkardık. Su sporlarında da aynı başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu. 

 

- Güreşin başkenti

 

Kabakçı, Kahramanmaraş'ın güreşte çıkardığı şampiyonlar nedeniyle "güreşin başkenti" ve "güreşin beşiği" şeklinde nitelendirildiğini belirtti.

Güreş potansiyeline uygun insan yapısının kentte bulunduğunu aktaran Kabakcı, yüzme, kürek ve kano branşlarının da aynı insan yapısına uygun olduğunu ifade etti.

Kahramanmaraş'ta hayal bile edilemeyecek birçok branşta milli takıma sporcu verdiklerine işaret eden Kabakcı, kano ve kürek branşında aynı başarıyı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.