Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün başlattığı ve bağlı Kur’an Kursları’nda eğitim gören öğrencilerin katıldığı Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması Kahramanmaraş’ta yapıldı. Büyük çekişmeyle geçen yarışmada Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle kulakların pasını silan öğrenciler, büyükleri hem duygulandırdı hem gururlandırdı.

İl ve ilçe müftülüklerine bağlı kurslarda eğitim alan başarılı öğrenciler, il birincisi olabilmek için final bölümünde rekabet etti. 

Finalde birinciliği Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü’ne bağlı Şehadet Kur'an Kursu’nda eğitim gören 10 yaşındaki Abdulmuttalip Çabuk elde etti.

Kendinden yaşca büyük diğer öğrencileri arkasında bırakarak birinci olan minik Çabuk, Şehadet Kur'an Kursu öğreticileriyle birlikte Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat’ı ziyaret etti.

Çabuk ve öğretmenlerini makamında ağırlayan Müftü Polat, Kur'an-ı Kerim'i yüzünden güzel okumanın önemine değinerek, Çabuk’u ve öğreticilerini tebrik etti.

Polat, ziyarete dair, “Kur’an konusunda maharetli olanlar, Allah’ın (c.c.) seçkin melekeleri ile beraberdir.  Hayatlarının baharında Allah’ın (c.c.) kelamı ile tanışan yavrularımıza Allah, Kur’an’ın izinde bir hayat nasip etsin. Küçük yaşta Allah’ın kelamını öğrenmek için emek veren bütün  yavrularımıza başarılar diliyorum. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması il birincisi Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğü Şehadet Kur'an Kursu öğrencisi Abdulmuttalip Çabuk olmuştur. Başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

10 yaşında il birincisi olan Abdulmuttalip'in yeni hedefi türkiye birinciliği.