Kahramanmaraşlı vatandaşlar dün geceden bu yana sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmadığını tartışıyor. Haber46 akşam saatlerinde yaptığı haberde, Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını açıkladı. Ancak hem sosyal medyada hem de bazı haber sitelerinde Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının devam edeceği ile ilgili paylaşımlar vatandaşın kafasını karıştırdı.

CİHAT SEZAL! SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOK

Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cihat Sezal sosyal medyada geec saatlerinde yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını açıkladı. Sezal mesajında "Kahramanmaraş için şehir giriş-çıkış kısıtlamaları kalktı. Dolayısıyla sokağa çıkma yasağı da uygulanmayacak. Lütfen tedbiri elden bırakmayalım. Kazanımlarımızı kaybetmeyelim" ifadelerini kullandı.

ULUSAL BASIN İKİYE BÖLÜNDÜ

Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının uygulanıp uygulanmayacağı ile ilgili ulusal basın ikiye bölündü. Önce neredeyse tüm ulusal medya Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını yazarken, sabah saatlerinde ise tam tersi ifadeler yer aldı. Sabah saatlerinde ise "Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının Adana, Trabzon, Aydın, Denizli ve Şanlıurfa’da uygulanmayacağı açıklandı." ifadeleri kullanıldı.

KAHRAMANMARAŞ'TA YASAK YOK

Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. Hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı Kahramanmaraş'ta da kaldırıldı. Kahramanmaraş Valiliği'nden alınan sözlü bilgiye göre Kahramanmaraş'ta 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI TWEETİNİ SİLDİ

İçişlri Bakan yardımcısı ismail Çataklı sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Kahramanmaraş'ta sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağın açıkladı. Çataklı yaptğı paylaşımda "Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon'da şehir giriş çıkış kısıtlamaları kalktı. Bu illerimizde hafta sonu sokağa çıkma yasağı da uygulanmayacak. Rehavete kapılmadan tedbirlere uyarsak kazanımlarımızı koruruz"

İçişlri Bakan yardımcısı ismail Çataklı yaptığı bu paylaşımı kısa süre içinde sildi.