Ramazan ayı dolayısıyla kentte vatandaşların huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz'ın de eşlik ettiği uygulamaya, kent merkezinde bin 500 ilçelerde ise 500 polis katıldı.
İl ve ilçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde toplanan polisler, belirlenen noktalara sevk edildi.

Uygulamada kamuya açık kıraathaneler, internet kafeler, parklar ve bahçelerde şüpheli görülen kişilerin üst aramaları yaparak, kimlikleri kontrol edilip genel bilgi taramaları (GBT) sorgulandı.

3 bin 893 kişinin sorgulamasının yapıldığı uygulama sonucunda, araması bulunan 22 kişi tespit edildi. 504 araç kontrol yapılırken, 27 araç trafik men edildi. 76 araca 32 bin 303 lira para cezası kesildi. 1 ruhsatsız tabanca ile bir de kuru sıkı tabir edilen tabanca ele geçirildi.

Gümrük kaçağı 2 bin 340 paket sigaranın ele geçirildiği uygulamada, 19 kişiye de dilencilikten işlem yapılıp 259 umuma açık yer kontrol edildi.

HABER FOTOĞRAFLARI

- "Vatandaşlar endişelenmesin"-

İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, uygulama sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmanın genel asayiş uygulaması olduğunu, her hangi bir duyum veya bilgi olmadığı söyledi.

Bu tür uygulamaların zaman zaman vatandaşları rahatsız etmeden devam edeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uygulamada merkez ve ilçelerde yaklaşık 2 bin civarında personelimizle 2 saat kadar vatandaşları çok rahatsız etmeden, vatandaşlarımızın genel güvenliğini genel asayişini sağlayabilmek için bu uygulamalar yapıldı. Vatandaşlarımızın endişelenmesini gerektirecek bir konu veya bir duyumumuz yok. Genel itibariyle kentimizin güvenliğini sağlamak için yaptığımız bir uygulamadır. Kentin asayişinde genel itibariyle önemli bir konu yok. Ramazan ayı gayet huzurlu geçiyor."

Bazı vatandaşlar da uygulamadan dolayı polis ekiplerine teşekkür etti.