Kahramanmaraş'ta normalleşme başlıyor mu? Kafeler, restoranlar, çay ocakları, kıraathaneler, düğün salonları, halı sahalar açılacak mı? Hafta içi gece ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları kaldırıldı mı? İşte tüm detaylar.

İller düşük riskli, orta riskli, yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller olarak gruplara ayrıldı. Kahramanmaraş orta riskli iller arasında yer alıyor. İşte Kahramanmaraş'ta atılacak normalleşme adımları:

1. Kahramanmaraş'ta anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki tüm sınıflarda yüz yüze eğitime başlanacak. Ayrıntılar Mill, Eğitim Bakanlığı ve Kahramanmaraş Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından açıklanacak.

2. Kahramanmaraş'ta kafe, restoran, çay ocağı, kıraathane gibi kapalı tüm işletmeler sabah 07 ile akşam 19 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açılacak. Detaylar Kahramanmaraş Valiliği İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından açıklanacak.

3. Kahramanmaraş'ta hafta içi gece sokağa çıkma yasağı devam edecek. hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

4. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubu vatandaşlarla ilgili düzenleme düşük ve orta riskli illerde kaldırılırken yüksek ve çok yüksek riskli illerde arttırılacaktır.