Türkoğlu Belediyesi tarafından daha önce ‘Kadınlarımızı sinemayla buluşturuyoruz’ projesinin devamı niteliğindeki çalışma kapsamında ilçenin kırsal kesiminde eğitim gören minik öğrenciler belediye tarafından sinema salonuna götürüldü. Yaklaşık 5 bin öğrencinin sinemayla buluşturulacağı öğrenilirken, ilk defa sinemaya giden öğrenciler de Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’a, kendilerine böyle bir imkan sağladığı için teşekkür etti.
"Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor Etkinliği" projesi ile ilgili bilgi veren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Proje kapsamında daha önce kadınları ilk defa sinema ile buluşturma imkanı sağladık. Aynı projeyi bu defa ise, öğrencilerimiz için gerçekleştirdik” dedi.
Sinema salonlarının, son derece yaygın bir şekilde topluma her yaş kesiminden insana hitap ettiğini belirten Okumuş, "Dünyadaki bütün farklı kültürleri aslında birbirine yaklaştırıyor. Bu vesileyle, kadınlarımızın olduğu gibi öğrencilerimizin de bu projeden en iyi şekilde istifade etmeleri için bizlerde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu proje sayesinde ilçemizde sinemaya gitmeyen öğrencimiz kalmayacak. Bu sayede de öğrencilerimizde milli ve kültürel farkındalık oluşturulurken kültürel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunularak, hayal güçlerini geliştirmelerine imkân sağlanmış olacak. Proje kapsamında özellikle kırsal kesimde yaşayan toplamda beş bin kadar öğrencimizi sinema ile buluşturacağız. Bu vesile ile projenin öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.