Kahramanmaraş'taki 70 sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu Kahramanmaraş Platformundan "Kara gün dostumuz Katar'ın yanındayız" sloganıyla destek açıklaması yapıldı.

Platformun dönem sözcüsü Yusuf Bülbül, Ulu Cami Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, emperyalist güçlerin ümmete kurduğu kumpası deşifre etmek ve attıkları iftiralara karşı Katar'ın yanında yer aldıklarını haykırmak için bir araya geldiklerini söyledi.

İslam coğrafyasına yeni bir operasyon planlandığını, Katar'a yönelik operasyonun da bunun bir örneği olduğunu dile getiren Bülbül, Katar'ın zamanında hep Osmanlı Devletiyle şimdi de Türkiye ile hep işbirliği içinde olduğunu kaydetti.

Katar'a yönelik operasyonun 15 Temmuz'un devamı olarak değerlendiren Bülbül, şunları kaydetti:

"Katar'a yapılan operasyon aslında Türkiye'ye yapılmaktadır. Bugün Katar Türkiye'dir. Bugün Katarlı Türk gibidir. Bu yüzden Katar'ın yanındayız.  Katar'ın yalnız olmadığını bütün dünyaya haykırıyoruz. Ey emperyalistler, ey haçlılar, ey çocuk katilleri, ey silah tüccarları, ey petrol vampirleri. Bütün planlarınız deşifre oldu. Artık kurduğunuz bütün oyunlar biliniyor. Kanlı ellerinizi topraklarımızdan çekin, kanlı oyunlarınızı ümmet coğrafyasından çekin."

Konuşmanın ardından, Suriye'den Mısır'a, Filistin'den Irak'a, Çeçenistan'dan Arakan'a, Patani'den Doğu Türkistan'a kadar kan ve göz yaşı içinde boğulan ümmet coğrafyasında terörün ve kaosun sona ermesi için dua edildi.