Alınan bilgiye göre, darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında bir vali yardımcısı, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğünde, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 161 polis ve İl Jandarma Komutanlığında 8 rütbeli asker görevden uzaklaştırıldı.
Malatya'da da Vali yardımcıları Bülent Güven ve Ömer Dağdeviren ile aralarında rütbeli personelin de bulunduğu 131 polis ile bir jandarma astsubay açığa alındı. 

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ile Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğünde de terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen, aralarında rütbelilerin de bulunduğu 97 polis görevinden uzaklaştırıldı.  

FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında Kilis'te 34 ve Adıyaman'da da 110 polis görevden uzaklaştırıldı.

Şanlıurfa'da yürütülen soruşturma kapsamında Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli ikinci sınıf emniyet müdürü, bir emniyet amiri ile 18 polis memuru görevlerinden uzaklaştırıldı.

Polislerin silah ve kimliklerine el konuldu.

- Gözaltı ve tutuklamalar

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla darbe girişiminde bulunanlara yönelik operasyonlar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı F.N'nin ardından polis memuru A.E'yi de gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.  

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde görevli bir polis memuru, "FETÖ'nün darbecilerine yardım etmek" ve "örgütün propagandasını yapma" suçundan gözaltına alındı.