Kahramanmaraş Tapu Kadastro Müdürlüğü hizmet binasının açılışı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasının temel atma töreninde, bir yılda tamamlanan projenin yaklaşık 5,5 milyon liraya mal olduğunu belirtti. 
"Yeni Türkiye'ye eski binalar yakışmıyor" diyerek büyüklerin liderliğinde yaşanabilir çevreye yakışır hizmet binaları oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Kanal, şöyle devam etti:

"Kendimize 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü ilke ediniyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz. Çünkü gelecek bize emanet. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü olarak ülkemize hizmet etmeye noktasında hiç bir zafiyet göstermeyecek ve yorulmayacağız. Bu devlet ve bu millet güçlü bir tarihi hafızaya, medeniyet birikimine, sarsılmaz bir maneviyat ve bunlara dayanan büyük bir öz güvene sahiptir. Bu öz güven sayesinde Türkiye tarihi yolculuğuna emin adımlarla devam etmektedir." 

Kanal, kentte günde yaklaşık bin 500 kişiye hizmet verileceklerini sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise ülkede son yaşananların birlik ve beraberliğin önemini bir  kez daha gösterdiğine işaret etti.

AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adayı Veysi Kaynak da insanların mülkiyet hukukuna hizmet edecek bir binanın açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirti.

Konuşmaların ardından Kanal, Vali Güvençer'e Kudüs Vakfiye Defteri hediye etti.

Daha sonra, kurumların açılışı ve temel atma töreni gerçekleştirildi.